Yeni CNC'nin zamanı geldi

Köprüyü delik deşik ettim.

Farkettim ki diğer levhalarda da bir miktar yamukluk var. Demek ki bir dahaki sefere silme alüminyum kullanmak lazım. Köprünün ayağına bolca destek delikleri ekledim. Gönye hataları olursa oralara çelik destek ekleyeceğim.

18.JPG
 
Lüminyumun işlenmemiş yüzeylerini temizleyip parlatmak için bir kimyasal biliyor musunuz? Şu beyaz renkli cif kıvamında olan madde parlatıyor ama çok yoruyor adamı.
 
Zıp çıkmış olmayayım ama bir sorum var.CNC için doğrusal ray nasıl seçiliyor kilograma göre falan mı?
Ayrıca bu güzel projeleri ulaştıranlara çok teşekkürler.
 
Ben şimdiki makinemde kullandığım hareket elemanlarını kullanacağım için yeniden almayacağım. Var olanlar 15'lik ray-araba ve 1605 vidalı miller. Eğer yeni alacak olsaydım 20 veya 25'lik ray-araba kullanırdım. Ağırlıktan dolayı değil ama. 15'lik arabaya uygun lanet gresörlük bulamadığım için. Gres girişi M4. M6 olsaydı hayatım daha güzel olurdu. Vidalı mil için 1605 yeterli.

En çok ağırlığı Y ekseni yükleniyor fakat eksende en az 4 araba olduğu için yükü paylaşıyorlar. Yani köprü 100kg ise araba başına 25'er kg düşüyor. Bu arabalar çok daha fazlasına dayanabiliyor. Ben dert etmiyorum yani.
 
Lüminyumun işlenmemiş yüzeylerini temizleyip parlatmak için bir kimyasal biliyor musunuz? Şu beyaz renkli cif kıvamında olan madde parlatıyor ama çok yoruyor adamı.
krom ve alü parlatıcı temizleyivciler var ayrıca alü jant temizleyicileri polisaj gibi makineye bağlayabilirsin Abi hatta direk cnc ye :)
 
Kumlama sonrasında malzemede incelme oluyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,098
Mesajlar
923,211
Kullanıcılar
451,407
Son üye
arda55

Yeni konular

Geri
Üst