staj yaptığım yerde olan elektrik malzeme satışı pano yapımı işleriyle uğraşan bir firmada iş yeri sahibi mühendis arıyor. ve aradığı mühendisten beklentilerini söliyim.
1. istediğimde çay getirecek.
2. gerektiğinde elektrik tesisat projeleri çizecek
3. yurt içi mazleme tanıtımı yapacak.
4. boş vakitlerinde iş elbiselerini giyecek teknik servise çıkacak.
5. düşük maaş(yalan olmasın ücret konuşmamıştık yalnız yeni başlayan myo mezunlarına ilk 750 tl veriyor ilk 6 ayda sigorta yok)
peki neden bu böyleymiş cevabı var : "her iş gibi bu işe de mutfaktan başlanır.ben bilmem nerden bilmem nereye kadar kablo taşıdım bizde mezun olduk mühendis olduk ama normal işçi gibi çalıştık."
sen adama gelen misafire (müşteriye) çay getirtiyosun sonra aynı adamdan o misafirlere ziyaretlerde bulunup mal satacaksın diyosun.(adam çaycı mühendis diye dalga geçer yahu, başıma da geldi çay verdiğim bir misafir sordu yeni ELEMAN mı diye patronun şimdilik staj yapıyor mühendis demesiyle adam kahkaha attı ki kızmadım ben olsam bende aynısını yapardım)sonra da tekrar dükkana gelip alıp eline matkabı duvar deleceksin.
kusura bakmayın konuyla pek alakası yok ama bende tecrübemi yazmadan geçemedim. belki bu zihniyette insanlar çoktur belki bir tanedir o piskopata da ben denk gelmişimdir orasını bilemicem ama anlattıklarımda abartma ve yalan yoktur.
sonuç: staj+devamında iş olarak girdiğim bu iş yerinden staj bitiminde bir dakika bile durmadan çıktım. 1ay yaptığım stajada ücret vermedi
(ücret vermiceksen çalıştırma işçin gibi çalıştırıyosan da alın teri kurumadan ücretini ver değil mi
)
özet olarak yeni mezunda olsanız bilgi seviyeniz sıfır da olsa cvniz tek satırda olsa ya adam gibi iş yapacaksın ya da iş aramaya devam edeceksin. yok arkadaş bir yıl ayak işlerini yaparak tecrübe olmaz. 10yıl sonra ne yapacaksan ilk girişte de onun tecrübesini edinmen lazım.
iyi çalışmalar.