Evet o mosfet yan tarafta görünüm ve ayak sırası belirtili ayrıca çok küçük ve az yer alır. Mini DMM enhancement 3.9M direnç değeridir
Sen yazdıklarımızı okuyorsun anlaşıldı şimdi kızdım resimden anlarsın herhald 2. ölçü aletiyle yüke paralel bağla voltajı okuevet kısa devre yaptırıyorsun ama adi pil ise üzülme maliyeti az olur sağlıklı yöntemi düşük değerli direnci (alternatif bir yol da uzunca emaye bir teli aynı mantıkla kullanmak ama formulü bende yok tam da anlayamadım) devreye seri bağlamak yük olarak motor, ampul koymak. direncin her iki ucuna probları temas ettir kutuplara dikkat ederek (kırmızı her zaman pilin artısından gelen kabloya)!
Bildiğim birşey varsa oda herhangi bir enerji kaynağı olmadan yani yoktan enerji var etmenin mümkün olmadığıdır. Yerçekimi potansiyel bir enerjiyi kinetiğe dönüştürebilen bir kuvvetdir ve bu şekilde ancak bu kuvvetin uygulamasının sonlandığı ana kadar enerji elde edersiniz yani ağırlık yere düşene kadar.
Nerdesin Abuzerefendi ses ver ne yaptın hangi aşamadasın...
Farklı şarz yöntemleri;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/yenilenebilir-yenilenemez-enerji-kaynaklari/80441-gunes-paneli-cep-telefonu-sarji-gostergesi.htmlMaking Easy Electronic Circuits: How to Generate Electricity from Heat, or Body Warmth
Hastalıklar ile uğraşmaktan uzun zamandır ilgilenemedim.
Zaten aksini iddea etmiyoruz. yere inene kadar enerji üretecek. araya koyacağın ara araçlar yani redüktör vs gibi bunun yere inme süresini arttıracak ve hızı da arttırmış olacak. 10 15 dk de bir yere düşen ağırlığı diğer kola bağlıyacaksın. bu gücünü allahtan alan sürekli çalışan bir şey değil zaten.