işçilikte güzel emeğinize sağlık birebir sahadaymş gibi görmüş olduk
 
yeni başlayan birisi olarak çok detaylı ve faydalı oldu sağolun
 
emeğinize sağlık cok güzel olmus... bu tür uygulamalar hiç yaptırmadım istanbul civarında bu tur uygulama tarif etmişlerdi... yaptımış kadar oldum saolasın...
 
eline saglık kardes keşke bütün konular bu kadar açık ve net şekilde anlatılmıs olsa tabiri caizse hiç kafası basmayan insan bile anlar canı gönülden teprik ederim.
 
emeğinize sağlık, tabi böyle daha sağlıklı olmuş. Mufla, büzüşen makaronlarla yapılan ekler daha pratik oluyor. Reçine istemiyor ve kurumasını beklemeden enerji verilebiliyor. İkisinide kullandım muf ve makaron daha cazip geldi, tavsiye ederim.
 
Çok detaylı bir açıklama ve görsellerle zenginleştirilmiş paylaşım. Ellerinize sağlık.

Tabi ki bu ekleri yapan arkadaşlar çok iyi bilmektedirler ki, bu işin ustalığını kazanmak sahada bizzat bu işi gerçekleştirmekle olmaktadır. O yüzden doğrudan bu resim ve açıklamalara dayanarak iş yapmaya kalkışacak arkadaşların öncelikle bir kaç deneme gerçekleştirmeleri tavsiye olunur.
 
Arkadaşlar yorumlarınız ve teşekkürleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Ama :D konuyu beğendi iseniz mesajı beğen yada pop vermeniz (forumdaki her konu veya mesaj için geçerli bu tabi) daha güzel olur sanki :) Yani 45 Mesajda 45 Popülerite alsam fena olmazdı yani ama yinede teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Uzmansel;

Bir yeraltı NYCY kablodan ek alma işleminin resimli anlatımı çok güzel olmuş, tebrik ederim. Yeni başlayanlara, işlem sırasını bilmeyenlere, az bilip de unutanlara, tereddütte bulunanlara görsel ders verici nitelikte...

Küçük bir ayrıntı ilave etmek istiyorum. (NYCY) kablonun dış kılıfının altındaki konsantrik (sarmal) galvaniz şeritlerin bu kablodaki görevinin ne olduğunu biliyor muyuz..?

* Şalt ve endüstri tesisleri ile şehir şebekelerinde kullanılan bu kablolar; üzerindeki konsantrik iletken şeritler sayesinde kabloya yönelik herhangi bir mekanik darbe esnasında şebekeye bağlı koruma şalterini veya sigortayı açtırarak kablodaki enerjinin çevreye zararını önler.

* Topraklama iletkeni olarak kullanılabilir.

* Topraklanmasıyla iletkenlerin çevresinde oluşan manyetik alanın ve radyo frekanslarının, parazitlerin, dış ortamdaki, çevresindeki iletişim (haberleşme) ve zayıf akımlı sinyal kablolarına zarar vermesini önler.

* Kabloda bulunan iletkenleri mekanik darbelere karşı korur.

Dikkat edilirse ilk üç maddede bu çelik (galvaniz) blendajın topraklanmasının şart olduğunu ve iletkenliğinin sürekliliğinin zorunlu olduğunu gösteriyor. Her ne kadar bu tesisatta ilave bir (izolesiz) topraklama iletkeni olmasına rağmen resimlerdeki EK İŞLEMİ esnasında bu çelik blendajın da ek mufu içinde (Nötr iletken kesiti kadar) izoleli bir NYA-f kablo her iki ucu da bir ER-Bİ hortum kelepçesi ile aşağıdaki şekilde sürekliliğinin sağlanması gerekir.

kablo2.gif


kablo2.jpg

 
Sayın digitalist, size katılıyorum. Özellikle topraklama konusunda bu bu iletken kullanılmış ise, veya kullanıldığının kabul edileceği durumlarda, devamlılığın sağlanması gerekir. Konuya katkından dolayı ayrıca teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Mesajlar
934,638
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst