Sayin darma,
Biz millet olarak kanun yonetmelik veya resmi sozlesmeleri vs. bire bir okuyup anlamak yerine tanidigimiz/guvendigimiz birilerinden ogrenme egilimindeyiz...
Ilk once tum kural ve yonetmelikleri okuyup anlamanizi tavsiye ederim...Bagli bulundugunuz sirket, kurallari sizden cok daha iyi bildigi icin, kendisini her kosulda garanti altina alacak sekilde bir suru form hazirlayip size imzalatiyor...Ben ozellikle yasadigim/deneyimledigim bir iki hususu ozetlemek istiyorum :
1-) Oncelikle eksik gordugunuz, is guvenligi malzemesi olsun, bozuk/calismayan role vs olsun her turlu eksikligi yazili bir rapora donusturup, sirketinize veya bagli oldugunuz bolge mudurlugune fakslayiniz...Fakstan alacaginiz ciktiyi saklayiniz.
2-) Buyuk ihtimalle santralin icinde bir de lojmaniniz vardir...Biz uc vardiya elemani ayni lojmanda kaldigimiz icin hemen hemen 24 saat beraberdik ve manevra yapilacagi zaman birbirimizi cagiriyorduk.
3-) Her zaman IKI KERE DUSUNUN
4-) ASLA GURUR YAPMAYIN.Hic birimiz mukemmel degiliz, muhendislik diplamasi almak, bir seyleri biliyor olmayi veya birilerinden daha bilgili olmayi asla gerektirmez...
5-) Islettiginiz santral de dahil HIC BIR SEY, SIZIN HAYATINIZDAN DAHA DEGERLI DEGILDIR.
Size meslek hayatinizda basarilar diliyorum.Saygilar