Kontrol kalemi forumunun kapanacağı söylentilerinden sonra yapay zekaya bulaşmıştım.
Çünkü forum anlayışı artık bitmek üzere idi ve benim için Türkiyede teknik konularda sohbet edip bilgi paylaşımı yapabileceğim forum kalmamıştı.
https://chatgpt.com/s/t_6abf08b3af748191977852f1ce36bc20
O sıralarda linux sistemler ile ilgili araştırma yaparken sinetech forumu görmüş ve üye olmuştum.
YZ bir çok forum sitesinde olduğumu ifade etmiş olsa da diğer forumlarda aktif olarak bulunmamaktayım. Çünkü benim için doğru bilgi daha önemlidir. Bilginin doğruluğu ise teknikte sadece ilmine uygun ölçümlerle ispat edilebilir. Ölçüm tekniğini bilmeyenlerle tartışmak sadece klavye eskitmekten ibarettir.
Ne yazık ki ayrıldığım tüm forumlardan bu sebeplerden dolayı ayrılmıştım. O yıllarda benzer tartışmalar çok olur, çoğu kişiler forum üyelerini aşağılamaktan çekinmezdi. Forum yetkilileri ise bu tür tartışmalara duyarsız kalırlardı.
Benzer bir tartışma bu forumda da yaşanmış, ve kendi kendimi şikayet ederek forumdan atılmam için bahane aramıştım. Ancak beni seven değerli arkadaşlar bir araya gelerek arabuluculuk yapmışlar ve forum yönetiminden benim geri çağrılmam için istekte bulunmuşlardır. Tekrar teşekkürü borç bilirim.
Bu temel sebeplerden dolayı arkadaşlarım
@sasen1 ve
@Yunusgr e ölçüm tekniklerine dayalı projeler yaptırdım ve ellerindeki kısıtlı olanaklarla relatif de olsa ölçüm tekniğini öğretmeye çalıştım.
Bu sayede üst seviye ampli ve hoparlör yapımı konusunda oldukça bilgilendiler ve konu üyeler haricinde de binlerce kişilerce takip edildi. (Forumların gerçek amacı).
YZ ile fazlaca sohbetim olmasa da bazı unutulmuş formüller veya hesaplaması zor denklemler gibi zorluklarım olursa, haliyle bilgi talep ediyorum. Ancak görülülecektir ki yapay zeka da benden birşeyler kapmaya başladı

Önceleri bir ampli karakteristiğini tanımlarken, audio-phile ağzı ile yanıtlar verirdi. Şimdilerde daha teknik dil ile yanıt vermektedir.

Ben yapay zekayı gelişmiş bir sözlük gibi görmekteyim. Teknik konularda bilgili iseniz YZ de size ayak uydurmaktadır. Ancak sorunuz anlamsız veya teknikten yoksun ise haliyle verilen cevaplar da o yönde anlamsız olmaktadır.