Zırt pırt atan KAKR

Aslında bu tür kendiliğinden ayarlanan, yüksek gerilim ve akım koruma rölesi gibi, süre sonunda otomatik kurmalı ya da otomatik kurma seçenekli bir K.A.K.R. olsa çok daha kullanışlı olabilir. Hatta röle atınca bir siren çalarak kullanıcıyı uyarabilir.

Stop&Go

Bazi tipler vardır laftan teknik izahatten anlamaz bu tip durumlarda ne yapıyoruz?
Çözüm basit üyeyi yok say butonuna bastıktan sonra paylaşıma devam et 😂

O butonu , ben de çok severek kullanıyo-
rum.;)Hele,böyle durumlarda,Allah'ın
bir lütfu.

Bir kaçak akım rölesi gibi basit ama işlevsel ürünlerin hala anlaşılamadığı görülmektedir.
Bir KAR belli amaç için tasarlanmıştır ve belli teknikler dahilinde kullanılması zorunluluktur.
Forumda sorsam çoğu arkadaş KAR için topraklamanın nasıl yapıldığına doğru yanıt veremeyecektir.
FAULT C.png

Bir kaçak akım rölesi gibi basit ama işlevsel ürünlerin hala anlaşılamadığı görülmektedir.
Bir KAR belli amaç için tasarlanmıştır ve belli teknikler dahilinde kullanılması zorunluluktur.
Forumda sorsam çoğu arkadaş KAR için topraklamanın nasıl yapıldığına doğru yanıt veremeyecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 87316
Nasıl yapılması gerekiyor bilgilendirebilir misiniz?
Bazi tipler vardır laftan teknik izahatten anlamaz bu tip durumlarda ne yapıyoruz?
Çözüm basit üyeyi yok say butonuna bastıktan sonra paylaşıma devam et 😂
Kendin çalıp kendin oynuyor hakaret ediyorsun, dediğine tamam diyoruz devam ediyorsun. Yoksay butonunu kullanmanı ben sizden rica ediyorum. Ahlak kurallarında sınıfta kalmışsınız, buraya üye olan sizin çeteyi gördükten sonra tekrar gelmez sadece başka yorum yazan yok hemen gelene saldırıyorsunuz gibi görünüyor.
Hiç kullandınız mı? verimi nasıl?

Son düzenleme:
Nasıl yapılması gerekiyor bilgilendirebilir misiniz?
Koruma topraklaması SLIENT (QUIET) Türkçe olarak SESSİZ olarak isimlendirilmektedir.
GR SLI.png

Önceki resimde ifade edilmiş olan ve işletme topraklaması olarak bilinen toprak hattına bağlanan koruma elemanı (KAR) doğru çalışmayabilir.
Çünkü akımın dönüş yönü nötr hattıdır ve bu hat üzerindeki olası parazitlenmeler olsun, statik boşalmalar olsun, hat üzerinde daimi bir etkisi bulunmaktadır. Keza defectif equipment üzerindeki belli miktar kaçak akımlar da toprağa değil, ana trafoya (Mahalle trafosu) gidecektir.
Bu trafo ile abone arasındaki nötr hattının uzunluğu dahilinde ve bu hattaki, gerek statik, gerekse aktif akımlar, empedans doğrultusunda bir yönde akabilecektir.
Bilinmemekle beraber, bu nötr hattı üzerindeki ve konut içerisindeki nötr hatlarındaki tüm doğal parazitik akımlar, binanın işletme topraklamasını da etkilemektedir. Çünkü hangi hatta hangi statik elektriğin oluşabileceği ve hangi yöne akabileceği kesin olarak bilinemez. (Belki sizin evin toprağına belki de mahalledeki başka bir kullanıcının toprak hattına akabilr.)
Çoğu arkadaşlar da bu durumu ev veya KAR arızası olarak algılayıp çözebilmek için arızalı cihaz arayışına girer.
Doğru çözüm yukardaki resimde ifade edildiği üzere koruma için ayrı ve sessiz bir topraklama tahsis edilmesi ve toprağa bağlı tüm tesisatın bu prensipte yapılmasını gerektirmektedir.

Biraz ironi yapayım dedim ama konu farklı yerlere geldi. Bilmiş gibi gezen forum abileri var, hiçbir bilgileri yok bilgi vermezler ve teknik olarak hiçbir eleştiri yapmıyorlar sadece teknik olmayan eleştiri. Genç mühendis kadro teknik bilgi yağmuruna tutuyor sadece konuşma tarzları yanlış. Şalt üretim fabrikasında mekaniği biliyorum merak etmeyin. Mr_YAMYAM söylemiyle topraklama konusunda bilmediğim bir şey öğrendim bunu araştıracağım. Ülkedeki tek teknik forumun böyle olmaması lazım kullanıcılara söylüyorum bunu. 73 yaşında büyüğümüz var, yaptığı yorumlara bakıyorum tamamen teknik mühendislik içeriyor, size bakıyorum teknik cevap yok tamamen hakaret ve böyle oldu öyle oldu. Akademisyen olarak yanlış bilineni ve mühendislik nabzını ölçüyorum öğrenciler vardır diye eğitimşeması için.

Son düzenleme:
Ben topraklama tartışmasına girmeyelim derim daha önce bu konuda makale yazdım gerek doğru gerek yanlış. Biz halen neden bu şebekeyi kullandığımızı bilmiyoruz tedaştan bir arkadaş demiştim geçen konularda. Emodan bir arkadaş demiştim dahA çıkan olmadı. Ayrıca toprak konusundaki tezinizede katılmıyorum daha önce yazdığım için düşüncelerimi yazmaya gerek görmüyorum
Ama kaçak akım rölesi kapalı devre çalışır tamamen kirşofun akımlar kanununa göre çalışır çok basittir o toprak bu faz şu nötür bilmez. Giren akımlar toplamı çıkanlara eşit ise yada kabul edilebilecek değerlerde ise sorun yok dışında ise arıza vardır bulunup çözülecektir. Okadar konunun özü

Koruma topraklaması SLIENT (QUIET) Türkçe olarak SESSİZ olarak isimlendirilmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 87321
Önceki resimde ifade edilmiş olan ve işletme topraklaması olarak bilinen toprak hattına bağlanan koruma elemanı (KAR) doğru çalışmayabilir.
Çünkü akımın dönüş yönü nötr hattıdır ve bu hat üzerindeki olası parazitlenmeler olsun, statik boşalmalar olsun, hat üzerinde daimi bir etkisi bulunmaktadır. Keza defectif equipment üzerindeki belli miktar kaçak akımlar da toprağa değil, ana trafoya (Mahalle trafosu) gidecektir.
Bu trafo ile abone arasındaki nötr hattının uzunluğu dahilinde ve bu hattaki, gerek statik, gerekse aktif akımlar, empedans doğrultusunda bir yönde akabilecektir.
Bilinmemekle beraber, bu nötr hattı üzerindeki ve konut içerisindeki nötr hatlarındaki tüm doğal parazitik akımlar, binanın işletme topraklamasını da etkilemektedir. Çünkü hangi hatta hangi statik elektriğin oluşabileceği ve hangi yöne akabileceği kesin olarak bilinemez. (Belki sizin evin toprağına belki de mahalledeki başka bir kullanıcının toprak hattına akabilr.)
Çoğu arkadaşlar da bu durumu ev veya KAR arızası olarak algılayıp çözebilmek için arızalı cihaz arayışına girer.
Doğru çözüm yukardaki resimde ifade edildiği üzere koruma için ayrı ve sessiz bir topraklama tahsis edilmesi ve toprağa bağlı tüm tesisatın bu prensipte yapılmasını gerektirmektedir.
Standart TT sistem 😁 america vespuci kristoff coloump hikayesi
Binanın işletme topraklaması diye de birşey olmaz !
TT sistemde işletme topraklaması trafoda ve hat sonundaki direk veya box'da yapılır.
Gavur sitesinden birşeyler görüp okuyorsunuz bizim sistemi bilmeden aha sistem bu diye yamamaya çalışıyorsunuz üstüne üstlük bunu benden başka bilen yok çoğu kimse bilmez diyorsunuz komik olmayın.
Kaçak akım röleleri nerede çalışıyor sizin bahsettiğiniz döngü nerede? Olayla yakından uzaktan alakası yok. 😁
Bir yamyam sallıyor diğer yanyamda bu sistem çok iyiymiş araştırayım diyor 🤣 Hey Allahım yarabbim ne günlere kaldık !

Son düzenleme:
Standart TT sistem 😁 america vespuci kristoff coloump hikayesi
Binanın işletme topraklaması diye de birşey olmaz !
TT sistemde işletme topraklaması trafoda ve hat sonundaki direk veya box'da yapılır.
Box'tan itibaren binaya çekilen nötr hattının nötr olduğunu ispat edebilirsen tüm yazdıklarımı geri alacağım :D

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri