Constructor
Üye
Merhaba pro cnc marka bir router aldım 2. El yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Cad cam işlerimi fusion 360 da yapıyorum. Kodları usb ile makinenin bilgisayarına aktarıp mach 3 programı ile kesim yapıyorum. Pek az sorun yaşadım makinemde ta ki son 2 haftaya kadar. Son 2 haftadır başıma gelen sorun ise sürekli aynı programı işliyorum sorunsuz işliyor. 2 hafta evvel cumaya gittim geldiğimde makine işi yaparken hareket z ekseninde sonuna kadar dalma ya dönmüş, ileri sağa sola gitme yok. Dibine kadar dalmış ve spindle da dönmüyor öylece kalmış mach 3 ten tüm müdahalelerim sonuçsuz. Bilgisayarı ve makineyi kapatıp açtım yukarı kaldırdım z eksenini çalıştırdım sorun yok.
2 hafta çalıştıktan sonra sorunsuz; dün yine programı açıp biraz bekledim herşey normal çıktım geri geldiğimde aynı manzarayla karşılaştım. Yine z ekseninde sonuna kadar dalmış spindle durmuş.
Sorun neden kaynaklı olabilir.
Kart ısınıyor soğutma yap fan tak diyen oldu, statik Elektrik yüzünden topraklama yap diyen oldu, kart nokta cnc marka orayı aradım gel kart kitleyelim ömrü dolmuş onun dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Her söyleneni yapıp fuzuli masraf etmek istemiyorum. Bir anlayan yardım ederse çok sevinirim.
2 hafta çalıştıktan sonra sorunsuz; dün yine programı açıp biraz bekledim herşey normal çıktım geri geldiğimde aynı manzarayla karşılaştım. Yine z ekseninde sonuna kadar dalmış spindle durmuş.
Sorun neden kaynaklı olabilir.
Kart ısınıyor soğutma yap fan tak diyen oldu, statik Elektrik yüzünden topraklama yap diyen oldu, kart nokta cnc marka orayı aradım gel kart kitleyelim ömrü dolmuş onun dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Her söyleneni yapıp fuzuli masraf etmek istemiyorum. Bir anlayan yardım ederse çok sevinirim.