bildiğim kadarıyla;
1) irfp250'nin Rds(on) değeri düşük, taşıyabildiği akım ve DS voltajı yüksek olduğu için seçilmiş. çıkıştaki yükün gücüne göre irfz44 gibi bir mosfet bile kullanılabilir çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.
2) devre 20 ila 80 kHz gibi yüksek bir frekansla çalıştığı için hızlı diyot kullanılmış. 1n4007 gibi diyotlarla verimli çalışmayabilir.
3) devre ilk çalıştığında iki mosfetin gate ucuna aynı anda voltaj gelir ancak devre elemanları mükemmel yapılmadığı için biri daha önce iletime geçer. biri iletimdeyken öteki kesimdedir bu durum döngü halinde devam eder. pwm uygulamak için osilatör entegresi yada uC gerekli burada LC tank devresi mosfetlerin açılıp kapanmasıyla doldur boşalt yaparak sinüs formunda sinyal üretir bu sinyaller aynı zamanda mosfetleri döngü halinde açıp kapatır.
4) mosfetlerin gate ucunun bozulmaması için zener diyot gate gerilimini 12v olarak sabitler.
5) 470 olanlar gate ucuna giden akımı sınırlamak için, 10k olanlar mosfet kesimdeyken gate ucunu
gnd'ye vererek boşaltmak için
6) çıkışta 20-80 khz arası yüksek frekans elde ediyoruz
7) belki de ısıttığınız demir parçası primer sargıyı da çok fazla ısıttığı için kapasitörleri ısıtıp bozmuş olabilir. kapasitörleri paralel bağlarsanız kapasite büyüyüp frekans küçülecek LC empedansı düşecek çıkıştaki osilasyon daha güçlü hale gelecek. primer bobin için litz teli, kapasitör olarak mkp tip kullanmanızı öneririm.