Keşke mühendis olmasaydım...!

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
..dediğime bakmayın, tekrar doğsam yine mühendis olurdum herhalde..
asabım bozuluyor teknik insanların iş aramasına...işe başvuruyorsun..
masanın üzerinde başvuru formları, "ne kadar maaş istiyorsun, biz size sonra haber veririz,çok başvuru var.." uzayıp gidiyor..
hep söylerim, iş arıyorsan baştan kaybediyorsun..
ben aranılan eleman olmak için ,diğerlerini sollamak için çalışmak istemiyorum..
ülkenin toplumun ihtiyacı olduğu için çalışmak istiyorum,üretmek istiyorum
bunun için okumak istiyorum..
mühendis neden is arasın bir türlü anlamıyorum....
ben niye iş arıyorum..iş aramak ne demek...
 
Selamun aleyküm
Sayın Elek birtakım eksiklikler boşluklar olduğunu sadece yazınızdan değil daha birçok yerlerden anlayabiliyoruz.
Bu mevzuya nasıl yaklaşmak gerekir? Mühendislikteki kalite ayrışımının yapılmamasının mühendisliğin önemini azalttığı bir tarafa; sizce önemli bazı konular tesbit edilip üzerinde yoğunlaşılmamalı mı?

Sistematik ve bilimsel olarak belirli yöntemlerle geliştirme faaliyetleri ve buradan takip edenlerin destekleriyle bunların deneysel çalışmaları yapılamaz mı? Yani bir nevi geliştirme, keşfetme platformu oluşturulamaz mı? Kendi açtığım https://www.kontrolkalemi.com/forum/mekanik-konulari/64815-beklenen-makinalar.html konusundan bu tip konuşmalar isteğim vardı. Ancak genel bir ortam oluşturulabilir ve belirli bir düzenle bahsettiğiniz özlemlere ulaşılmaya çalışılabilir.

Hayırlı günler..
 
"iş aramak" ile geçen ömürde teknik hizmet vereceğiz, ülkemizi geliştireceğiz. !!!!!
 
İzmir şartlarında kpss de iyi bir puan ile hiçbir sorumluluk almadan çalışan memurların
gecesini gündüzüne katıp üreten mühendisler ile hemen hemen aynı ücretlere çalıştığına şahit oldum.

Akıllı olsaydım ÖSYM yerine KPSS ye çalışır memur olurdum diyorum bazen

en azından 4 sene aileme yük olmazdım
 
İzmir gibi güzel yerde memurluk çok güzel olur.
 
Başta hangi parti varsa sırtını ona dayarsan iş aramazsın iş seni bulur, ama yok ben asilim, üretip ülkeme faydalı olacağım dersen iş ararsın.

Hem etrafta çıtır çıtır mühendis kızlar varken seni neden alsınlar ki??
 
ben bu konuda yukarda yazılanlara katılmıyorum dıyeceksınızkı 25-30 yıl once iş aradın hıçte oyle değıl ben iş aramadım iş benı buldu nasılmı anlatayım ilk işim 35 lojman ınşaatının elektriğini yapmak oldu işverene hiç problem çikarmadan işi yapıp teslım ettım işveren benı ankarada hacettepede vakıf a aıt fabrıkaya referans verdı daha doğrusu haberım olmadan kendımı fabrıkada formen olarak buldum:)ılk ay ozaman maaşin 45 tl marmarıste bir işe gonderdıler işi teslım ettım ankaraya geldım ikinci ay bır baktım maaş 55 tl olmuş çıkıp işverenden zam ıstemedım sadece yaptığım işimi takıp etmek oldu enıyı nasıl yaparım işimi onu hedefledım türkiyede formen olarak bırçok ıle gıttım yurtdışı gorevlerım oldu en sonunda sıkıldım nasılsa kendımı kanıtladım:)kalıfıye elemanım bir universıteye teknisyen alıyorlardı formalıteden sinav çunku işi bılen bırıyım rekabet edecek kalıfıye eleman yok sinavda universitede işe başladım 20 gun sonra eskı iş yerıme gıdıp ıstıfa dilekçesı verdım burada anlatmak ıstedığım gençler yanlış anlamayın lutfen diploma almakla muhendis olunmaz iş yapmakla iş bıtırmekle olunur bence herkese bol kazanç dılıyorum:)
 
Kalite ayrışımından, bilgi birikiminden bahsettiğim kendimin veya yine eksiklikleri ifade eden diğer arkadaşın bahsettiği mesajıyla uzlaşmayan bir yazınız yok.

Diplomayla olunmaz demişsiniz; katılmaktayım. Kalitenin, seviyenin belli olduğu mertebeler kağıtlara bakmaz.
Hayırlı günler dilerim.
 
tekin abicim senin zamanın ile şu anki zaman arasında abartısız taş devri ile orta çağ arası kadar fark var.. Şimdi herkes mühendis herkes mimar. Öyle mühendislerin parmakla gösterildiği zamanlar mazide kaldı.
 
evet bunda katılıyorum vede yorumumun sebebıde bu şimdı herkes muhendis ama tecrube sifir arada bır okula gıdıyorum toy muhendislerle sohbetım oluyor:)sankı dıplomayı alınca herşey bıtmış masa başinda iş gelsın evraklar sekreterler:)bunu hayal edıyorlar ama madalyonun ote yuzu oyle değil ben muhendis gordum ilk okul mezunu ustaya çiraklık edıyordu ama bir yıl çiraklık ettı ikinci yılda teorıyle bırleştırdı pratığı işinin muhendisi oldu muhendıslık bu dıplomayı aldım herşey ayağıma gelecek ole yağma yok:)benım oğlumda toy muhendis ziraat muhendısı önce çapa yapmayı oğrenecek ondan sonra mahsulun bitkinin gelışımı nasılmış onu gorecek:) surunmeden yurunmez once surunmeyı oğrenmek gerek
tekin abicim senin zamanın ile şu anki zaman arasında abartısız taş devri ile orta çağ arası kadar fark var.. Şimdi herkes mühendis herkes mimar. Öyle mühendislerin parmakla gösterildiği zamanlar mazide kaldı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,234
Mesajlar
924,524
Kullanıcılar
451,614
Son üye
Nafiz2257

Yeni konular

Geri
Üst