tamda tartışılan noktalara değinmişsiniz. tekniker ile teknisyen arasındaki fark fazla değil.meslek lisesi ve myo ikiside teori olarak ileri gitmeyen pratiğe dönük eğitim veren okullar.fakat mühendis ile teknikeri karşılaştırmak doğru olmaz.ortalama 23-24-25 yaşlarında mezun olmuş mühendisleri ele alırsak bu yaştan sonra onlardan kontrol kalemi tutmasını bekleyemessiniz. fakat meslek liselerinde eğitim görmüşler için durum farklıdır. onlar lise 1 de başlarken pratik uygulamalara mühendislerin okuldaki en büyük pratik uygulaması dirençli devreleri kurmaktır. ki bunuda yaptıklarında yaşları 20-21 arası. Malesef ki bu şaka değil 25 yaşındaki mühendise işi öğrenmek için matkabı eline alacaksın , panoyu bağlayacaksın diyen işverenler var.
yani bu olaya matematikteki kümelerden örnek vermek istiyorum. mühendis kapsar teknisyen/tekniker mantığı yok. hatta mühendis ile teknikerin kesişimi bile yok. mühendis kontrol kaleminden anlamaz tekniker de runge-kuttadan
ben mezun olduğumda buat nedir bilmiyordum. tekniker ise mezun olduğunda laplace nedir bilmiyor
kimse okuldan çıkar çıkmaz birşeylere takla attıramaz. herkesin her alanda bir pişme süresi vardır. bir de şunu da belirtmek isterim mühendisliği plc programlamak olarak kısıtlamayınız. artık iş başvurularında dikkatinizi çektiği üzere PLC PROGRAMYALABİLEN ELEMAN aranıyor. mühendis değil.
*bunların hepsi eğitim sisteminin sorunları olabilir . ama olmayadabilir belki böyle olması gerekiyordur. bilemiyoruz.