hissetiğiniz havayı biraz daha açıklamak istiyorum.hissettiğiniz hava verilen emeğin geri dönüşünün olmadığının rahatsızlığıdır. bahsettiğiniz mühendisler küçümsenemeyecek kadar emek vermiş bir yerlere gelmiş bir ünvan almış insanlar. sadece emek verdikleri alanlar uygulama alanı olmadığından , eğitimdeki sorunlardan birşey öğrenenemiş , emek vermemiş gibi görünen insanlar. siz o açıdan onu görüyorsunuz bende bu açıdan yeni mezun mühendisin tecrübesizliğini kullanarak ,birikmiş bilgilerine güvenerek , mühendis çokluğunu fırsat bilerek mühendisleri aşağılayan , bilgisiz olduğunu iddia eden , yetişmesi için yıllarını vermesi (az ücret çok iş) gerektiğini söyleyen ustalar , iş verenler görüyorum.
mühendislerin hemen hemen hepsi en basitinden plc bağlamasını bilmeden mezun oluyor.Bu cahilliğinden değil bunu görmemiş olduğundandır. bana şimdi diyeceksiniz ki araştırmak lazım vs. bende derim ki bir fakülte de ki dersleri hakkıyla verebildiğine şükreden öğrencilerin başka bilgileri araştırmaya pek vakti yoktur. diyeceksiniz ki biryerde çalışması gerekir. bende derim ki insanın hayatında ki en güzel yılları okul+iş olarak geçirmesi de doğru birşey değil (maddi durumu çok kötü değilse).yani bir
Elektrik-
Elektronik mezunu bütün iş alanlarındaki bilgileri dört yıla sığdıramaz. geçen gün birisi bana trenlerde kullanılan gerilim kaç volt diye sordu bilmiyorum dedim nasıl mühendissin dedi bu genel olarak bakış açısı hakkında bilgi verebilir.
özet olarak yeni mühendislerdeki
geçiçi bilgisizliği silah olarak kullanmayın. Ve şundan emin olabilirsiniz ki ben eminim mezun olan (önce öss/ygs gibi aşamaları sayılı insanların arasına girerek geçip sonra da üniversitede verilen tüm dersleri geçmiş) her mühendisin bu geçiçi durumu fazla uzun sürmez.
tabi şu da var her horoz kendi çöplüğünde öter istersen profesör ol markete girdiğinde patron marketin sahibi. çözdüğün diferansiyellerin hiçbir önemi yok orda. kaliteli peyniri bilmiyorsan cahilsin.
genel olarak mühendisliği basite indirgeyenlere bir tavsiyem olacak. yol açık herkes buyursun kimse kimseyi kovmuyor üniversitelerden. derse devam zorunluluğunuz da yok. birinci öğretim olsan bile ikinci öğretimden de derse girebiliyorsunuz.iş+okul olabilir yani. ki zaten sizlere ağır gelcek birşey değil bu.(üstüne alınmasın kimse genel olarak forumda gördüğüm görmediğim gerçek
hayatta gördüğüm görmediğim mühendisliği basite indirgenlere sözüm)