22kw ve 18kw motor ıcın pano malzeme gereksinimi

Guvenlik kontagi derken anladigim kadariyla bi sensor kullanacaksiniz,kullanacaginiz sensor hangisi hocam duruma gore farkli bi kumanda devresi kurmak gerekebilir,
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ali hocam sensor seklinde degilde normalde acik kontak bir anahtar kapak kapaninca kapali konuma gececek devreyi tamamlayacak sekilde matkaplarin anahtarlari gibi.
 
O sekildeyse olur tabi hocam acil stop butonunun cikisina koyabilirsiniz,seri bağlayabilirsiniz
 
eyvallah Ali hocam.
 
Ali hocam hayirli gunler
insallah iyisinizdir.
hocam panoyu monte etmeye basladim bu hafta sonu insallah makineye baglayip test edecegim.yalniz hocam malzemelerin saglamligindan net emin degilim bur kismi ikinci el aldim panoyu motorlara baglamadan test edebilirmiyim avo metrem var motora giden kablolardan bosta voltaj okuyabilirmiyim.
birde sayin hocam reduktorun motor devrini biraz dusurtmem gerekiyor hizlu donuyor
 
hocam cepten yaziyorum kusura bakmayin eksik kaliyor takiliyor.
reduktor motorunun devri dak/28bunu dak/18-20 gibi sabit yapabilirmiyiz acaba.
 
Bosta deneyecekseniz kablo ucundan degil de kontaktor cikisindan deneyin daha guvenli olur kablolarin ucu yere ya da herhangi birseye degmesin ,ama en iyi test yuk altinda yapilir,kucuk motoru kullanarak test edebilirsiniz,ayri ayri uc kontaktorun cikisina baglayin motoru calistirin faz akim ve gerilimlerini olcun ,eger kontaktor cikisinda akimda yada gerilimde sorun varsa kontaktor girisini yani mks cikisini olcun eger orda sorun yoksa kontaktor arizalidir
Eger mkş cikisinda sorun varsa ya mks de sorun vardir yada panoya gelen enerjide sorun vardir
Mks girisini olcun sorun yoksa mks arizalidir sorun barsa panoya gelen enerjide sorun vardir
Hocam eger reduktor hizi fazlaysa bir kac cozum yolu mevcut
Mekanikciler bi kasnak yapip reduktor cikisina baglayabilir ve hizi biraz azalabilir ama uzun ve pahsli bi us olabilir yeterli ekipman yoksa
Reduktor değiştirilebilir
Bi surucu alirsaniz onun uzerinden motorun hizi ayarlanabilir
 
anladim Ali hocam cok tesekkurler ilginiz icin.
gelismeleri yazacagim insallah.
hayirli gunler diliyorum
 
20141007_141649.jpg
20141007_141718.jpg
20141007_141732.jpg
20141007_141814.jpg
 
Ali hocam merhabalar hayirli bayramlar , insallah iyisinizdir.
Hocam panoyu resimlerdeki gibi verdiginiz semaya gore monte ettim yalniz birkac sorum olacak musadenizle
Hocam iki buyuk kontaktorde 13 ve 14 uclari on tarafta ve yanyana seklindeydi ancak reduktorun 25amperlik kontaktorunde 13 no on yuzeyde , 14 no ise arka yuzundeydi kontaktoru asagi dogru bastigimda kisadevre pozisyonu olusuyor 13 ve 14 uclarinda gerci buyuk kontaktorleride olctum ondlardada kisa devre pozisyonuna geciyor burda bir sorun yoktur insallah.
Birde hocam bu reduktorun mks sindeki yardimci konragin 13 ve 14 uclarini bir turluna kabloyu birturlu sokamadim bunun ozel bir bahlantisimi var acaba resimde gordugunuz gibi kabloyu delikler vardi oralara soktum ama vida falan yoktu biraz kafama rakildi bunlar gecmemi oluyor acaba yardimci kontagin kodu3rv2901-2e gerci bu sekil avometreyle olcuyorum kontak calisiyor.
Birde hocam kullandigim start stop butonlarinin hepsi bascek buton bastigimda kisadevre cektigimde acik devre oluyor bunuda belirteyim hocam yanlis anahtar kullanmis olmayayim.
Son olarakta hocam start stop kontrol kismi 220volt ile calisiyor bunu 360 voltun notrunden ve herhangi bir fazindan alabilirim degilmi hocam.
4amper sigorta bulamadim 3 amperlik taktim sorun olmaz degilmi hocam.

Saglicakla kalin Ali hocam.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst