Dijital termostat ile motor kontrolü

levoas12

Üye
Katılım
29 Nis 2016
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba,

Çok uğraştım ama bir türlü devreyi çizemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

dijital termostat ile bir klimayı set ettiğimiz sıcaklığa göre kontrol edeceğiz. ayrıca bir 1-0-2 pako şalterimiz olacak istediğimiz zaman klimayı bu pako şalter ile açıp kapatabileceğiz. 1 konumunda dijital termostat ile sıcaklığa göre çalışacak veya çalışmayacak, 0 konumunda klima hiç bir şekilde çalışmayacak, 2 konumunda ise termostatın ne durumda olduğuna bakılmaksızın klima sürekli çalışacak.
Aslında bu yukarıda anlattığım çok basit bir şekilde yapılıyor. Benim yapamadığım kısım sinyalizasyon. Termostat ve pakonun olduğu küçük bir panomuz olacak ve bu pano üzerinde 4 adet sinyal lambamız olacak. pako 1 konumunda iken dijital termostat çıkış verip klima çalışıyorsa yalnızca auto on lambası, termostat çıkış vermiyorsa yalnızca auto off lambası yanacak. şayet pakoyu 0 konumuna almışsak yalnızca manual off, pakoyu 2 konumuna almışsak yalnızca manual on lambası yanacak.

işte ben bu sinyalizasyondaki bir durumu geçemedim. mesela ortam sıcaklığı set ettiğim değerden yüksek ise ben pakoyu manual on konumuna alıp klimayı çalıştıracağım ve manual on lambası yanacak ama aynı zamanda oda sıcaklığı set değerinden yüksek olduğu için termostat rölesi çıkış verecek ve auto on lambasını yakacak. bu durumda iki sinyal lambası aynı anda yanmış olacak. elbette sıcaklık set değerinin altına düştüğünde auto on sönecek ama ilk başta belli bir süre iki lamba aynı anda yanmış oluyor. ben bu durumu düzeltemedim :(

Biraz uzun oldu kusura bakmayın sizden ilgi ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bunu yapmak icin ne kullanıyorsun plc mı yoksa kucuk termokupulla ölcum yaşan cıhazlar var onunlamı
 
plc değil. enda marka 2411A küçük dijital termostat.
 
2 adet role kullansan sakıncası varmı acaba
 
kesinlikle yok. hatta 4-5 tane bile kullanabiliriz :) para harcamada sorun yok :)
 
Estağfurullah. Bekliyorum.
 
Hocam çok teşekkürler vaktinizi ayırdınız. deneyip size bilgi vereceğim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst