Gezer77 ' Alıntı:
salıh bey merhabalar sımdı ben sızden urun alacaksam ılk once avantamı ısterım ama mutlaka avantamı vermezsenız ben sızden cıhaz almam ılk once bunu acıkca bılınız.sımdı bu ıstedıgım avantayı acıklıyorum bana sıstemınızı tamamen vede kusursuz olarak anlatacaksınız bana ne kadar surede ogrenırsem ogreneyım bana bunu ogreteceksınız gecenın saat ıkısınde arayıpta sıze fılanca komut ne dıye sorabılecegım bana en ozel telefon numaranızı vereceksınız.evet salıh bey bana bu avantaları verecekmısınız acaba
sayın gezer77
muhterem kardeşim/abim.Sizi sevdiğimi bilirsiniz ama malesef ben bu konuda size muahlif olacağım.
Ben PLC yi donanımsal olarak bilirim.yazılımını malesef bilmiyorum.Zaten PLC ile uğraşmıyorum.Anlamadığım için uğraşmıyorum.
Onun için,bir Türk firmasının yapmış olduğu bu girişimden dolayı gurur duymakla birlikte,abi ellerinize sağlık harika olmuş ama şurasını şöyle yapsanız süper olur deme zevkini yaşayamamamın züntüsünü de duyuyorum.
Benim kompanzasyonla ilgili sıkıntımı biliyorsunuz.Yeminler olsun 6 ay trafo dairesinde yattım desem yeri var.Dünyanın en iyi PLC markası ve dünyanın
Elektrik devi dediğimde anlarsınız,o firmayı aradım o ona aktardı,o ona.
Ali beye aktarıyorum(isimler atmasyondur) bir saniye
.Buyurun ben Ali,
........
-efendim o konuya veli bey bakıyorlar.Aktarıyorum.
- alo veli bey.Veli bey Almanyada seminerdeler efendim.Hasan beye aktarıyorum.
-hsan bey bizim kompanzasyon.
-Pardon hasan değilim ben.kendileri amerikadalar.
vs vs vs... ve sonunda bir muhattab bulabildim ve pazartesi günü gelirim dedi.8 ay oldu hala gelecek.Ama kabahat bende,hangi pazartesi diye sormayı unutmuşum.
Aynı şeyler,dünyanın sayılı sayaç ve trafo üreticilerinden olan bir firmada da başıma geldi.Herkes toplantıda,toplantıda olmayanlar eğitimde.Muhattab yok.Olanda sizin üç kuruşluk(onlar için 3 kuruş) PLC nizle ilgilenmiyor.Bilmem ne otomobil fabrikasının komple sistemi işi ihalesine takmışlar kafayı.
- Şimdi ben de soruyorum.Gecenin 3 ünde bosch PLC nizin komutu kafanıza takıldığında Robert BOSCH un varislerini evinden mi arıyorsunuz?
- Siemensin bilmem ne inputunu sormak için Siemens Türkiye nin genel müdürünü pijama ile tesise mi getiriyorsunuz?
- Ama omronda böyle bir dert olmaz,çünkü gecenin 3 ünde japonyada gündüz olduğundan ,yetkililer ayakta olurlar.
Şunu derseniz ki:
Sormama gerek yok,onların komutlarını sular seller gibi biliyorum.
Şunu derim ki:
Nereden biliyorsunuz?
Kursuna gittim derseniz,derim ki verin o kadar parayı bu firma da öğretsin ki gece aramayın.
Yine şunu derseniz ki
simens omronu bilmiyorum ama) öreneğin schneider elektriğin 7/24 telefonla destek hattı var ve gerçekten destekleri güzel.O yüzden aramama gerek kalmıyor,O zaman siz de destek hattı kurun.
Ben de şunu derim:
Siz de bu firmadan PLC yi o paralara ve o miktarlarda alın,bu firma da açsın destek hattı.Öyle ya türkiyede kaç tane siemens plc var.Sizce 10 000 tane var mıdır.Bence çok daha fazla.
Uğraşmadığımdan fiyatlarını da bilmiyorum.1000 euro mu?Bana verin 10 000 000 euro,o zaman gece beni evden aramanıza gerek kalmaz,ben sizin iş yerinizin önüne 5 tane nöbetçi mühendis dikerim.
Ben sitenin web sitesine baktığımda,bu plc nin vatanperverane bir düşünceyle oluşturulduğu kanaatine vardım.Burada da görüşlerimize sunulmasının bize ve forumumuza verilen kıymetten kaynaklandığını düşünüyorum.
Ha belki bu ürün Siemens S7 ile aynı işe yaramayabilir-bilmiyorum- ama en azından işe yarar yerlerde neden kendi ürünümüzü kullanmayalım.
Neden geçerken uğrayıp bir çay içebileceğimiz,dilinden anladığımız ,sorun olursa gidip ağız tadıyla kavga edebileceğimiz bir firmayı tercih etmeyelim?
Sonuçta evet paranın bir kısmı malesef hammadde(kompanentler) olarak yurt dışına gidecek.Ama birazı da bizde kalacak.Biz ihracat yapan bir firmayız.
Biz o euroları ülkemize sokmak için akşama kadar ne terler döküyoruz,ne uğraşıyoruz.Varsın bizde kalsın.Bizim üreticimiz bizim ekonomimize harcasın.
Çok mu uzadı ne.
Sürç-ü lisan ettimse affola.Ülkemiz için çalışan tüm işçi ve üreticilerimize saygılarımı sunuyorum.