Çamaşır Makinası Motorundan Taşlama Yapımı

Çamaşır makinası motoruna bağlı hız kontrol kartı var elektronik bir devre üzerine monte edilmiş sürgülü potans (direnç) o devreyi atmadıysanız eğer onu kullanmalısınız istediğiniz devir ayarını potanstan ayarlayarak elde edebilirsiniz.

Çamaşır makinası motorları hız kontrol devresi olmadan kullanılırsa çok hızlı kalkınarak sonsuz devire ulaşmaya çalışırlar.Sonuç olarak özel bir devre ile kontrol edilmezlerse motor kendi kendine parçalayabilir.

Çamaşır makinası motorundan taşlama motoru olarak faydalanmak isteyen arkadaşlar bence bu yöntem emniyet yönünden pek sağlıklı değil.Dönen taş açıkta dönecek.Bir muhafaza gerekir eğer taş patlarsa parça tesirinden korunmak için.Çamaşır makinası motorunun mili taşlama motorlarının miline nazaran kısadır.Taş kalınlığını bile karşılamıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
makina 1000 devir ise motorun devri daha yüksektir çünkü motor mili ile tamburun arkasındakı kayışlı sistem motordevrini düşürerek tamburun gücünü arttırıyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,293
Kullanıcılar
451,021
Son üye
habilveli

Yeni konular

Geri
Üst