merhabalar kumaş sektöründe çalışıyorum overlok makinasıyla 500 metre boyunda 50 cm eninde kumaş dikip bobine sarım yapmam gerekiyor.Bunun için tornacıya iki motorlu iki sürücülü mini makina yaptırdım.iki adet 1.5 kw asenkron motor ve 220 beslemeli iki adet abb acs355 sürücüm var. alan çok dar olduğu için looacell veya potansiyometre koyamıyorum.çekici motora baskı yapan pistonlu silindirim var overlok makinası ile çekici motor arasındaki hızı sürücüye taktığım pot ile ayarlıyorum sarım yapan diger motorada pot bağladım çekici motor ile sarım yapan motor arasındaki gerginliği ayarlıyorum fakat sarım yapan motor direk olarak sarım miline bağlı dolayısıyla sarım çapı büyüdükçe aarım motorunun hızını düşürmem gerekiyor bu durum kumaşın gerginleşmesine ve sünmesine sebep oluyor bobinde girinti çıkıntı oluyor müşteri bu durumu kabul etmiyor sarım yapan motorun sürücüsünde tork kontrolü v/f kontrol vektör kontrol denedim ama başarılı olamadım abb acs355 sürücü üzerinden parametre ayarlamasıyla kumaşın gerginliğini sabit tutabilecek bi ayar yapabilirmiyim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum