Asenkron iki motor arasında loodcell,potansiyometre kullanmadan sadece sürücü ile nasıl hız kontrolü yapılır

merhabalar kumaş sektöründe çalışıyorum overlok makinasıyla 500 metre boyunda 50 cm eninde kumaş dikip bobine sarım yapmam gerekiyor.Bunun için tornacıya iki motorlu iki sürücülü mini makina yaptırdım.iki adet 1.5 kw asenkron motor ve 220 beslemeli iki adet abb acs355 sürücüm var. alan çok dar olduğu için looacell veya potansiyometre koyamıyorum.çekici motora baskı yapan pistonlu silindirim var overlok makinası ile çekici motor arasındaki hızı sürücüye taktığım pot ile ayarlıyorum sarım yapan diger motorada pot bağladım çekici motor ile sarım yapan motor arasındaki gerginliği ayarlıyorum fakat sarım yapan motor direk olarak sarım miline bağlı dolayısıyla sarım çapı büyüdükçe aarım motorunun hızını düşürmem gerekiyor bu durum kumaşın gerginleşmesine ve sünmesine sebep oluyor bobinde girinti çıkıntı oluyor müşteri bu durumu kabul etmiyor sarım yapan motorun sürücüsünde tork kontrolü v/f kontrol vektör kontrol denedim ama başarılı olamadım abb acs355 sürücü üzerinden parametre ayarlamasıyla kumaşın gerginliğini sabit tutabilecek bi ayar yapabilirmiyim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Standart çözum, dancer kartı. Ama araya, hareketlı bır merdane ve mılıne baglı pot ve kartını koymanız gerekır.
Ama, ABB bu tür kontrollerde gelişmiş bir markadaır. ABB konusunda yardımcı olan bir arkadaşımız var, size yardımcı olur, umarım.

Standart çözum, dancer kartı. Ama araya, hareketlı bır merdane ve mılıne baglı pot ve kartını koymanız gerekır.
Ama, ABB bu tür kontrollerde gelişmiş bir markadaır. ABB konusunda yardımcı olan bir arkadaşımız var, size yardımcı olur, umarım.
teşekkürler arkadaşın adı nedir acaba

tansiyon silindirinden referans sinyal alınmadan çok zor. metraj ilerledikçe kumaş ya çok gerilecek ya da bollaşıp taşacak.
evet aynen dediğiniz gibi oluyor öncesinde motor direk dişli üzerinden mili çeviriyordu belli bi frekansta ayarladığımda sarmaya başlıyor biraz zorlanınca duruyordu fakat bi süre sonra motor ısınıyor ve yüksek akım hatası veriyordu kumaş capı büyüdükçe top ağırlaşıyor motor kalkış yapamoyordu sonra araya redüktör taktım şimdide kumaşı çekip kopartıyor

Forum istatistikleri

Konular
130,181
Kullanıcılar
453,318
Son üye
hırsıztırtıl

Yeni konular

Geri