Normalde faz-faz bağlı gerilim trafolarıyla v bağlantı yapılarak da sayaç ölçümü yapılabilir. Ama bu tedaş tarafından uygun görülmediği için kullanılmamakta yeni tesislerde. Ancak eski tesislerde halen devam eden uygulamalar var.
Sizin bağsettiğiniz durumda kullanılan gerilim trafolarının üçü de faz-faz bağlı sanırım (R-S, R-T, S-T)
Eski gerilim trafolarınızı faz faz bağladığınızda; sekonderlerin birer taraflarını şöntleyip,topraklayıp sayaca götürdüğünüzde faz-faz arası 100V, faz toprak arası da 57-58V alırsınız.
Yeni gerilim trafonuzu faz-toprak arasına bağladığınızda ise sekonderinden 57-58V alırsınız. Yani normal şartlarda bağlantı gerçekleştirilemez.
Ama eski gerilim trafolarınızı faz-faz arasına değil de faz-toprak arasına bağladığınızda sekonder gerilimi otomatikman 1,73 oranında düşecek ve 100/1,73=57V olacaktır. Yani eski gerilim trafolarınızı da faz-toprak arasına bağlayıp kullanırsanız sayaca faz-toprak arası 57-58V, faz-faz arası 100V uşaltırabilirsiniz.
Ama bunu sizin bağlı bulunduğunuz tedaş kurumu kabul eder mi bilemem. Ya eski iki gerilim trafolarını da faz-toprak bağlantılı ister ya da yeni gerilim trafosunu gönderip faz-faz bağlantılı gerilim trafosu istersiniz.
___
Ama mesajınızda bir tanesinin primer tarafının kısadevre edildiğinden bahsetmişsiniz. Eğer ki bu gerilim trafosu sağlam ve de kullanılmıyorsa, bu gerilim trafosunu, yanan gerilim trafosunun yerine kullanabilirsiniz.
Mevcut bağlantı şeklinin bir fotoğrafını ekleme imkanı bulabilirseniz eğer, daha fazla yardımcı olacağımıza inanıyorum...