Öğretmen27
Profesyonel Üye
ben millet vekillerinden bahsetmedim bana kalsa onlara asgari ücreti bile vermem.hocam benim demek istediğimi anlatamadım.dünya düzeni böyle.bunun önüne gecemeyiz.bende fabrikalarda çalıştım.sizin görmediğiniz bir çok şeyi gördüm.kadının elleri donmuştu ürün ayıklamaktan imza atamadı kadıncagız.asgari ücret az kabul ediyorum.ama şuda bir gercek bir mühendis ile vb.benzeri normal bir işçi ile bir tutulmamalıdır.ben bunu anlatmaya çalıstım.
Ben de diyorum bir tutulmasın..Yukarıda dediğim gibi aralarında fark olsun ama uçurum olmasın...Sizin dediğiniz gibi öğretmen olabilmek için çok çileler çektik..Ama bazı arkadaşlar güle oynaya zaman geçirdi..Zaten okuyan kişi tatiliyle, işlerinin çalışma şartlarıyla farkını elde ediyor...Ama diğer taraftan okumayan kişilerde en ağır işlerde çalışıp senin kazandıgın paranın yarısını kazanırsa haksızlık olur diye düşünüyorum.. O kişi emek sarf etmeyerek ağır işlerde çalışmayı hak etmişse en azından maddi olarak da biraz yüzü gülsün..Ben bunları öğretmen arkadaşların yanında söyleyince sen memurlardan yana değil de işçilerden yanasın diyorlar..Varsın desinler..Benim hayattaki tezim budur..saygılar ve sevgiler...