İdeal kompanzasyon rÖlesİ

tknsyn

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
2,270
Puanları
481
1-3 Faz kontrollü olmalıdır.Fazlardan 2 tanesi olmasa bile kalan bir fazı doğru değerlendirip kompanze etmelidir.
2-Hem eddüktif ve hem de kapasitif kompanzasyonu aynı anda yapabilmelidir.Sistem kondansatör istiyorsa kondansatör,reaktör istiyorsa reaktör devreye almalıdır.
3-Hedef cos fi yerine,hedef tan fi set edilmelidir.Yani Tedaş.'ın ceza sınırları set edilebilmelidir.
4-kademe sayısı 24 olmalı,yada 12 den sonra ilave modüller ile artırılabilmelidir.Kullanıcının arzu ettiği her kademeyi (örneğin 27 kademe)sağlayabilmelidir.
5-Kullanıcı istediği kademeleri monofaze, istediği kademeleri trifaze.tamamını monofaze veya tamamını trifaze kullanabilmelidir.
6-C/K değeri otomatik olmalıdır.(tercih edilirse menüde manuel seçeneği)
7-akım trafosu yönü otomatik olmalıdır.(tercih edilirse menüde manuel seçeneği)
8-Analizör özelliği bulunmalı,elektriksel bütün parametreleri ölçmelidir.(Bilhassa harmonik analizi)
9-Ön yüzü tamamen LCD olmalı mümkün olduğu kadar fazla bilgiyi aynı anda göstermelidir.
10-Kademelere bağlı bulunan yükleri(kondansatör,reaktör)otomatik olarak algılamalı ve ölçmelidir.
11-Cos fi,tan fi ölçümleri vigülden sonra en az 3 hane olmalıdır.
12-İletişim özellikleri standart veya opsiyonel olarak sunulmalıdır.(internet,GPRS vs)
13-Tristör anahtarlaması için çıkış ve sıfır geçiş modülleri obsiyonel olarak sunulmalıdır.
14-Kombi sayaç özelliği barındırmalı,bu endeksleri gösterebilmeli,bu endeksler üzerinden oranları ,gösterebilmeli,kullanıcı istediğinde bu endeksleri sıfırlayabilmelidir
15-Geriye dönük hafıza özelliği olmalı.Kullanıcı istediğinde örneğin ;gündüz 14.00 da rölenin başına geçip,dün gece 21.00 da veya 03.30 da oranlar neymiş öğrenebilmelidir.
16-Alarmlar çeşitli olmalı,sıcaklık,aşırı ve düşük kompanzasyon,faz ve gerilim bilgileri.Alarm bilgileri açık olarak yazmalı kod kullanılmamalıdır.
17-Gerekli kondansatörler ve reaktörler röle tarafından önerilmelidir.
18-Rölenin kendisini aşırı gerilim darbelerinden,piklerden koruyabilmesi için bazı tedbirler standart olarak alınmalı,bazı tedbirler obsiyonel olarak sunulmalıdır.
19-Türkçe menülü olmalıdır.(Ticari olarak gerekiyorsa diğer diller veya ingilizce obsiyonel olabilir.)
Evet arkadaşlar,bazılarınızın oha!dediğini duyar gibi oldum.Ama bu yazdığım özelliklerin çoğunluğu zaten bazı rölelerde var.TENSE ve ELEKTROPAN bu özellikleri en fazla barındıran rölelerdir.Burada yazdığım bazı özellikleri her iki markada henüz bulundurmuyor.Belki talep oluşursa zamanla bu özellikleride eklerler.Öncelikle TENSE ve ELEKTROPAN rölleleri birbiri ile harmanlasalar ne güzel olur.
Arkadaşlar,bu yazdığım özellikleri çok büyük oranda sağlayan,üstelik makul fiyatlara ve yerli üretim,ikiside kontrolkalemi.com forumuna üye,bilmem ne plazanın tepesinde ulaşılmaz yerlerde değil aramızda bizden birileri,her zaman ulaşabileceğiniz,yardım alabileceğiniz,fikir ve önerilerinize önem verilen bu firmalarımıza sahip çıkmak varken yada onların sunduğu avantajlar dünyasına girmek varken,yerli yabancı bu özelliklerin çok uzağında röleleri tercih eden,tavsiye eden arkadaşlara oha! diyesim geliyor.(suç-i lisan ettiysem afola)
Hem kendimizin,hem ülkemizin kazanması dileğimle,bütün meslektaşlara hayırlı işler ve selametler dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar şart koşulmadığı müddetçe tercihimi (bir takım eleştirilerimi saklı tutarak) TENSE ' den yana kullanacağım.
 
Bi röle hakkında bu kadar teknik özellikleri bilmek maşallah tebrik ederim sizi.Sanki kendiniz yapmışsınız gibi iyi tanıyorsunuz.Başarılarınızın devamını dilerim.
 
bunlar subjektif değerlendirme olmuş. bu işte yıllardır insanlara yön gösteren güvenilir firmalar varken ismi eğrelti duran bir marka övülmüş. bu forumda rasladığım şikayetlerde övülen bu rölelerin biri kilitleniyor diğeri de akım yolları yanıyormuş. bu problemleri çözmüşlerse iki markanında ürünlerinde değişik özellikler var. daha objektif değerlendirme için bir tablo yapalım. hatalı olan yerleri birlikte düzeltelim.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/kiyaslama_tablosu-t28251.0.html
 
Sayın tknsyn arkadaşımızın bu azminden dolayı tebrik ediyorum, tam bir reaktif rolesinde olması gerekenleri yazmış teşekkür ederim,
 
bu sayfada bazı arkadaslarımıza çok haksız olarak üstü kapalı ithamlarda bulunulmuş , sanki bir markanın reklamını yapıyorlar intibahı uyandırılmış , bu arkadaslarımız bu tip basitliklerden çok uzak insanlar , sadece , idealist ve bu cografya için bir seyler yapma telaşında olan , hayalleri para kazanmanın çok otesinde ülke gençligine yeni ufuklar açmak olan bir kac üniversite ögrencisinin gayretlerini desteklemiş , onların cok dar imkanlar ile gelistirdikleri bir ürüne o çocukları motive etmek noktasında sahip çıkmışlar , belki bunu o insanların hiç brini tanımadan vicdani bir meyil ile yapmışlar , konu bundan ibaret . Lütfen ufukları ve hayalleri , şirketlesip holding sahibi olmak gibi dar sınırları çok çok geride bırakmış bu insanların ve onlara bilmedende olsa sahip çıkan bu arkadasların ümitlerini ve şevklerini bu dogru olmayan ithamlarla kırmayalım ,
birde sunu soylemek istiyorum roleler asla tablo ile kıyaslanmazlar , illa kıyaslayacaksanız burada kıstas sisteme mudahale algoritması ile olabilir , bu ise tablolarda yazmaz , tablodaki cogu ozellik fantazi sayılabilecek ozelliklerdir ve mudahale algoritmasının yanında pek fazla oneme haiz degillerdir , eger iki roleyi illa kıyaslamak istiyorsanız sahaya cıkıp aynı sisteme iki rolenin mudahalesini gozlemek lazım , eger role sistemi analiz edip optimum cozumde mudahale edemiyorsa bu rolenin internet baglantısı olması veya cogu zaman kullanılmayan bir sürü fantazi ozellige sahip olması sizin için bir anlam ifade edermi
 
tenseyi ilk olarak tek akım trafolu pano reaktif güç rolesi arızalandığında reakktif güç rolesi satın aldırabilmek maksadıyla araştırmalarımda tanıdım. burdaki bi arkadaşta bahsetmişti .il sağlık müdürlüğünde kompanzasyon sistemi olan olan tüm sağlık ocaklarından reaktif ceza geliyordu. ilk etapta 3 adet alıp taktım bu cezalar bir ay sonra kesildi.daha sonra bunları yapanları araştırdım.arkadaşlar bu insanlar benim memleketimin insanları tamamen türk yapımı. reklam yapmayorum bunu gönülen söylüyorum.kullandığımız elektrik malzemelerinin yüde 90 ının yabancı marka olduğu bir ülkede bi kaç insanın bilgilerini birleştirip bir cihaz çıkarıp piyasaya sunması pek bi gurur verdi bana .hani derler ya 'kardeşim gavur yapıyor' ;Dhayır benim memleketimin insanıda yapıyor üstelik onlar c\k ayarını manuel olarak yaparken benim memleketimin insanı öyle bir cihaz çıkarmışki kimse bu cihazın eline su dökemez .sonra 6 adet daha aldırdım aynı markadan çünkü memnunum ve insan memnun olduğu şeyden iyi şekilde bahseder .Bu insanları desteklemeliyiz bu insanların uğraşılarını desteklemeliyiz.teşekürler grup arge ;)
 
impuls ' Alıntı:
bu sayfada bazı arkadaslarımıza çok haksız olarak üstü kapalı ithamlarda bulunulmuş , sanki bir markanın reklamını yapıyorlar intibahı uyandırılmış , bu arkadaslarımız bu tip basitliklerden çok uzak insanlar , sadece , idealist ve bu cografya için bir seyler yapma telaşında olan , hayalleri para kazanmanın çok otesinde ülke gençligine yeni ufuklar açmak olan bir kac üniversite ögrencisinin gayretlerini desteklemiş , onların cok dar imkanlar ile gelistirdikleri bir ürüne o çocukları motive etmek noktasında sahip çıkmışlar , belki bunu o insanların hiç brini tanımadan vicdani bir meyil ile yapmışlar , konu bundan ibaret . Lütfen ufukları ve hayalleri , şirketlesip holding sahibi olmak gibi dar sınırları çok çok geride bırakmış bu insanların ve onlara bilmedende olsa sahip çıkan bu arkadasların ümitlerini ve şevklerini bu dogru olmayan ithamlarla kırmayalım ,
birde sunu soylemek istiyorum roleler asla tablo ile kıyaslanmazlar , illa kıyaslayacaksanız burada kıstas sisteme mudahale algoritması ile olabilir , bu ise tablolarda yazmaz , tablodaki cogu ozellik fantazi sayılabilecek ozelliklerdir ve mudahale algoritmasının yanında pek fazla oneme haiz degillerdir , eger iki roleyi illa kıyaslamak istiyorsanız sahaya cıkıp aynı sisteme iki rolenin mudahalesini gozlemek lazım , eger role sistemi analiz edip optimum cozumde mudahale edemiyorsa bu rolenin internet baglantısı olması veya cogu zaman kullanılmayan bir sürü fantazi ozellige sahip olması hatta bir enerji analizatörüne sahip olması sizin için bir anlam ifade edermi , odeyeceginiz cezayı daha hasas hesap etmenize yardım etmekten baska
 
arkadaşlar ,utanarak  söylüyorum ;yargısız infaz ,ülkemin güzel insanları tarafından acımasızca yapılıyor.öyle ki karşısındaki insanın onuru ile oynanıyor.ne demek yani "rölenin tüm teknik özelliklerini ne de güzel biliyorsunuz! sanki kendiniz yapmışınız gibi ... güzel kardeşim yine isim vererek söylüyorum TENSE  röleyi bu forumda en ağır bir şekilde ben eleştirdim.forumu araştırın mutlaka bunu bulacaksınız.teknisyen arkadaşım tebrik edilecek bir şekilde  tespitte bulunuyor.katılırsın katılmazsın.ama bunu hakaretamiz  bir şekilde dile getiremezsin.bende şunu söylersem alınırmısın acaba.bunca reaktif-kapasitif cezasına giren işletmelerin müsebbibi, kullandığı cihazların teknik özelliklerini güzel bir şekilde  öğrenemeyenlerdir.ne dersin ... öğrenmelimiyiz yoksa öğrenenleri yermelimiyiz yada tevil ederek başka şeylerle  mi suçlamalıyız.SELAMETLE
 
Sn. tknsyn arkadaşa teşekkür ediyorum, paylaşımından dolayı.

Arkadaşlar, tartışmaya dahil olmak istemem, bence tartışmanın devam etmesi de gereksiz, ama şunu söylemek istiyorum. Eleştirmek çok kolay ama yapmak çok zor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,780
Mesajlar
920,443
Kullanıcılar
450,870
Son üye
kullanıcı-

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst