İlginç Soru (Arıza...)

kardes o saglam bu saglam ise ozaman bulasık yada buzdolabı arızalı yapacak bir sey yok
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu soruyu öğretmenin sana bu şekilde sorduysa iç tesisleri yönetmeliğini bilmiyor demektir. Bulaşık makinası, buzdolabı, mutfak lambası aynı sigortaya bağlı !!!
1-Bulaşık makinesi özel linye olup tek bağımsız linyedir sigortası ayrıdır.
2-Mutfak lambası aydınlatma sortisidir priz linyesinden enerji alamaz.Aydınlatma linye sigortası ayrıdır.

Sonuç böyle bir soruyu teknik okulda, teknik öğretmen soramaz! sormamalı!

Hocam iç tesisleri yönetmeliği hakkında benim bir bilgim yok :) dün tahtaya yazıp tekrar soruyu gözden geçirdik ben ne yazıldıysa aynen yazdım. Eksik bir şey yazmamak için elimden geleni yaptım sağolsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat eksik bilgi veriyorsun deniliyordu bu yüzden çok dikkate alarak yazdım. Teşekkür ederim ..
 
Bu soruyu öğretmenin sana bu şekilde sorduysa iç tesisleri yönetmeliğini bilmiyor demektir. Bulaşık makinası, buzdolabı, mutfak lambası aynı sigortaya bağlı !!!
1-Bulaşık makinesi özel linye olup tek bağımsız linyedir sigortası ayrıdır.
2-Mutfak lambası aydınlatma sortisidir priz linyesinden enerji alamaz.Aydınlatma linye sigortası ayrıdır.

Sonuç böyle bir soruyu teknik okulda, teknik öğretmen soramaz! sormamalı!

Belkide sigorta nötr hattı üzerine konulmuş sigorta atıyor faz geliyor ama geçen akım sıfır gibi saçma bir cevabı alabilmek için böyle hatalı bir soru sormaya çalışmış !

Hocam iç tesisleri yönetmeliği hakkında benim bir bilgim yok:) dün tahtaya yazıp tekrar soruyu gözden geçirdik ben ne yazıldıysa aynen yazdım. Eksik bir şey yazmamak için elimden geleni yaptım sağolsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat eksik bilgi veriyorsun deniliyordu bu yüzden çok dikkate alarak yazdım. Hocamız bunu sınav sorusu olarak soracak. Teşekkür ederim ..
 
Hocam iç tesisleri yönetmeliği hakkında benim bir bilgim yok dün tahtaya yazıp tekrar soruyu gözden geçirdik ben ne yazıldıysa aynen yazdım. Eksik bir şey yazmamak için elimden geleni yaptım sağolsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat eksik bilgi veriyorsun deniliyordu bu yüzden çok dikkate alarak yazdım. Teşekkür ederim ..

Soru aynen bu şekilde sorulduysa yazık diyorum başkada birşey demiyorum!

Belkide sigorta linye nötr hattı üzerine konulmuş sigorta atıyor faz geliyor ama geçen akım sıfır gibi saçma bir cevabı alabilmek için böyle hatalı bir soru sormaya çalışmış !

Teknik öğretmen gerçekte yasalara,yönetmeliklere göre doğru olmayan veriler-bilgiler üzerinden soru sormamalı. Sorulan soruda amaç bilgilendirmek olmalı, bir şeyler sorulurken biryandan yanlış bilgiler öğrenciye enjekte edilmemeli. Bilmem anlatabiliyormuyum?
Yengenin bıyıkları olsa kim olurdu? cevap Amcam hocam hayır bilemedin o dayının karısıydı tarzı bir soru stili oluşturmaya çalışılmış ama durum vahim !
 
Son düzenleme:
Peki Hocam toparlıyorum ..

Evden içeri girdik çalıştırma sırasıyla yazıyorum Buzdolabı , TV , Bulaşık Makinası , Klima , mutfak lambası , salon lambası bunları çalışır hale getirdik. Belli bir zaman sonra Bulaşık makinası , Buzdolabı Çalışmayı kesiyor fakat aynı sigortaya bağlı Mutfak lambası yanıyor.Buzdolabı , Çamaşır makinası fişleri salondaki prize takıldığı zaman çalışıyor. Mutfaktaki prize ne oldu diye kontrol kalemi ile bakılıyor kontrol kalemi yanıyor. Avo metre ile ölçüm yapılıyor neredeyse sıfır gözüküyor. NOT: Geçici gözüm maximum 1 dakika. Kalıcı olarak çözüm maksimum 1 saat. Maliyet sıfır. Klemensler sağlam , Kopma yok , çıkma yok , civatalar sağlam , buat sağlam NÖTR sağlam , sigorta panosundan 2 tane daha faz kablosu çekip tekrar bağlantı yapıyorum çözüme genede ulaşamıyorum.
Sanırım daha geniş bir biçimde anlatabildim önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim ...

Evet geniş bir biçimde anlatmışsın sağol...Ama böyle saçma sapan bir soru olamaz ya..!

Daha öncede demiştim Bulaşık Makinası Ayrı linye olmak zorunda ve haliyle sigortasıda 16 A'lik ayrı sigorta olmak zorunda.Öğretmeniniz bu önemli detayı iyi bilmesi lazım.

Soru çok karmaşık net değil...Bulaşık makinasından bahsederken Çamaşır makinasını da katıyorsun işin içine...Anlamsız bir soru ve gereksiz.Çünkü birşey öğretmek amacında sorulmuş bir soru değil bu...Bu sorunun cevabını öğretmeniniz verince mutlaka bizimle paylaş olur mu?
 
Çözüm Bulunmuştur Teşekkürler...
 
notr ve toprak hattı karısmıştır ama mutfakta tek linye olması saçma :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,990
Mesajlar
922,340
Kullanıcılar
451,202
Son üye
atih

Yeni konular

Geri
Üst