Bu soruyu öğretmenin sana bu şekilde sorduysa iç tesisleri yönetmeliğini bilmiyor demektir. Bulaşık makinası, buzdolabı, mutfak lambası aynı sigortaya bağlı !!!
1-Bulaşık makinesi özel linye olup tek bağımsız linyedir sigortası ayrıdır.
2-Mutfak lambası aydınlatma sortisidir priz linyesinden enerji alamaz.Aydınlatma linye sigortası ayrıdır.
Sonuç böyle bir soruyu teknik okulda, teknik öğretmen soramaz! sormamalı!
Bu soruyu öğretmenin sana bu şekilde sorduysa iç tesisleri yönetmeliğini bilmiyor demektir. Bulaşık makinası, buzdolabı, mutfak lambası aynı sigortaya bağlı !!!
1-Bulaşık makinesi özel linye olup tek bağımsız linyedir sigortası ayrıdır.
2-Mutfak lambası aydınlatma sortisidir priz linyesinden enerji alamaz.Aydınlatma linye sigortası ayrıdır.
Sonuç böyle bir soruyu teknik okulda, teknik öğretmen soramaz! sormamalı!
Belkide sigorta nötr hattı üzerine konulmuş sigorta atıyor faz geliyor ama geçen akım sıfır gibi saçma bir cevabı alabilmek için böyle hatalı bir soru sormaya çalışmış !
Hocam iç tesisleri yönetmeliği hakkında benim bir bilgim yok dün tahtaya yazıp tekrar soruyu gözden geçirdik ben ne yazıldıysa aynen yazdım. Eksik bir şey yazmamak için elimden geleni yaptım sağolsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat eksik bilgi veriyorsun deniliyordu bu yüzden çok dikkate alarak yazdım. Teşekkür ederim ..
Peki Hocam toparlıyorum ..
Evden içeri girdik çalıştırma sırasıyla yazıyorum Buzdolabı , TV , Bulaşık Makinası , Klima , mutfak lambası , salon lambası bunları çalışır hale getirdik. Belli bir zaman sonra Bulaşık makinası , Buzdolabı Çalışmayı kesiyor fakat aynı sigortaya bağlı Mutfak lambası yanıyor.Buzdolabı , Çamaşır makinası fişleri salondaki prize takıldığı zaman çalışıyor. Mutfaktaki prize ne oldu diye kontrol kalemi ile bakılıyor kontrol kalemi yanıyor. Avo metre ile ölçüm yapılıyor neredeyse sıfır gözüküyor. NOT: Geçici gözüm maximum 1 dakika. Kalıcı olarak çözüm maksimum 1 saat. Maliyet sıfır. Klemensler sağlam , Kopma yok , çıkma yok , civatalar sağlam , buat sağlam NÖTR sağlam , sigorta panosundan 2 tane daha faz kablosu çekip tekrar bağlantı yapıyorum çözüme genede ulaşamıyorum.
Sanırım daha geniş bir biçimde anlatabildim önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim ...
Çözüm Bulunmuştur Teşekkürler...