555 beslemesine 16 volttan fazla vermemelisin.Hocam yani devreye en fazla 16v mu uygulamam lazım
555 beslemesine 16 volttan fazla vermemelisin.Hocam yani devreye en fazla 16v mu uygulamam lazım
Hocam bilgisayar güç kaynağını kullansam verim alabilir miyim12 volt 10 amper 120 watt guc demek. Isi cikisida bu gucte olacak. Buyuk bir demir parcasini isitmak isterseniz gucu yetmez yada cok gec isitir.
Hocam bilgisayar güç kaynağını kullansam verim alabilir miyim
Hocam pc güç kaynağında 12v 18a yazıyor. Güç kaynağının sadece bu kanalını kullanırsam rahat 15-18 amper alabilir miyimBilgisayar guc kaynaklari bir cok degisik guclerde uretiliyor.
Ayrica coklu çıkışları oldugu icin bu guc kaynaklari bu cikislardan belli orqnda guc çekerek tam kapasiteye cikabilirsiniz. 5 volta sunni yuk baglayarak 15 - 20 amper alabilirsiniz.
Dikkatimi çekti. Benim pc nin psu de aynısı yazıyor.Ama çıkan kablolar, 10amperi bile sürekli veremeyecek kadar ince.Hocam pc güç kaynağında 12v 18a yazıyor. Güç kaynağının sadece bu kanalını kullanırsam rahat 15-18 amper alabilir miyim
O yüzden soruyorum hocam ben de kablolar ince. 10 amper üstünü verecekse kablosunu değiştirebilirim. Ama verip vermeyeceğini bilmiyorumDikkatimi çekti. Benim pc nin psu de aynısı yazıyor.Ama çıkan kablolar, 10amperi bile sürekli veremeyecek kadar ince.
Bence de değiştirin. Çünkü o kabloları bilirim. Daimi olarak ancak 5 amper verebilirler. Üzerinde yazan 18 amper ise anlıktır. 15 amperi ise 20-30 saniyeliğine deneyin.O yüzden soruyorum hocam ben de kablolar ince. 10 amper üstünü verecekse kablosunu değiştirebilirim. Ama verip vermeyeceğini bilmiyorum
2 ayrıntı var;Hocam pc güç kaynağında 12v 18a yazıyor. Güç kaynağının sadece bu kanalını kullanırsam rahat 15-18 amper alabilir miyim
Bu güzel bilgi oldu. Tüm 12v kablolarını birleştitmek.2 ayrıntı var;
1- PSU 5v hattını kontrol eder yük yok veya kisadevre varsa korumaya geçer,
2- o akımı almak için tüm 12v kablolarını birleştirmelisiniz tek kablo yetmez elbet, zaten PSU içinde bu kablolar aynı noktadan çıkmaktadır.