Orhan ALSAÇ
Üye
İyi de sadece aksammi ezan okunuyormerhaba ....ilginç arkadaşlar bir sürü ihtimal le değinmiş olay biraz fantastik olduğu için mantığa yakın olmayan olasılıkları yada şöyle diyeyim çok ender olabilecek olasılıkları değerlendirmek gerekir
ben köydeki caminin ses veren driver ünit mebranlarını bir çok kez tamir ettim ve bir kezde uydu sistemi dedikleri otomatik rf sinyaliyle otomatik ezan okuyan cihazın güç katını tamir ettim bu cihaz ezan okunur ken cihaza sinyal gönderip cıkısındakı roleyi acıyor anfi acık duruma geliyor ve rf uzerinden seside anfiye veriyor benim görüşüm bu radyo frekansı evinizdeki bir cihaza yada panonuzdaki cihaza elektirik sayacı olabilir mesela ona etki edebilir yani olasılık ezan bitince yapıyorsa baslarken ayrı biterken ayrı bir sinyal gönderiyo olabir çünki bitişinde dıdıt diye bir ses gelir . bizim koye 15 km ilçeden merkezi sistem ezan okuyor oldukca kuvvetli bi radyo sinyali yayıyor .ben ilkokul mezunuyum ezan merkezi sistem rf sistemi hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar veya rf dalgaları hakkında bilgili üyeler neden olup olmıcağını daha iyi bilirler saygılar