Şaka gibi ama her akşam ezanında KAR atıyor...

merhaba ....ilginç arkadaşlar bir sürü ihtimal le değinmiş olay biraz fantastik olduğu için mantığa yakın olmayan olasılıkları yada şöyle diyeyim çok ender olabilecek olasılıkları değerlendirmek gerekir
ben köydeki caminin ses veren driver ünit mebranlarını bir çok kez tamir ettim ve bir kezde uydu sistemi dedikleri otomatik rf sinyaliyle otomatik ezan okuyan cihazın güç katını tamir ettim bu cihaz ezan okunur ken cihaza sinyal gönderip cıkısındakı roleyi acıyor anfi acık duruma geliyor ve rf uzerinden seside anfiye veriyor benim görüşüm bu radyo frekansı evinizdeki bir cihaza yada panonuzdaki cihaza elektirik sayacı olabilir mesela ona etki edebilir yani olasılık ezan bitince yapıyorsa baslarken ayrı biterken ayrı bir sinyal gönderiyo olabir çünki bitişinde dıdıt diye bir ses gelir . bizim koye 15 km ilçeden merkezi sistem ezan okuyor oldukca kuvvetli bi radyo sinyali yayıyor .ben ilkokul mezunuyum ezan merkezi sistem rf sistemi hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar veya rf dalgaları hakkında bilgili üyeler neden olup olmıcağını daha iyi bilirler saygılar
İyi de sadece aksammi ezan okunuyor

https://www.voltimum.com.tr/katalog/tekrar-kapamali-kacak-akim-koruma

https://www.legrand.com.tr/stop-go-otomatik-kacak-akim-kurma-cihazi.php

Örnek : 7 dk sonra ( özel durumlar için !!! pahalı aletlerdir )

Sayaç panosundaki röleyi ,
Daire içine röleyi alın ,bu arada ölçümler ? ve duruma göre yön çizin .

fotolar paylaşın ( sayaç panosu ve siğorta kutusunun )
Screenshot_2021-05-30-12-00-17-515.jpeg

Sigorta kutusu ve kontrol paneli bu şekilde (daire 8)
İyi de sadece aksammi ezan okunuyor
Ama sadece akşam atıyor :) Aslında şu sıralarda gündüz de atıyor sebepsizce

Değişen yok bu zamana kadar eski konu
Kaçak akım rölesi eski tip değişti sadece anlaşılıyor.

Evde yokken de atıyor. Yalnızca modem, buzdolabı ve derin dondurucu çalışıyor. Öyle ki tüm bu cihazları tek bir prize takıp diğer sigortaları da kapatıyorum yine atıyor...

Çözüm kendi kendine çözülmez işlem yapmadan ölçümler yapılmalı taşlar yerine oturmali sonra çözüm olmuyorsa diğer seçenekler.

Son düzenleme:
Kaçak akım arızalarının %80'i cihazlardan kaynaklanır %19 Tesisat, nem, kalitesiz şalt malzemeden kaynaklanır. Arıza tespiti kolaydan zora doğru yapılır. Önce prize bağlı yükler kontrol edilir. Sonra videodaki gibi kontrol yapılır. Elektrik ehliyeti olmayanların bu tür işlere girişmesi son derece tehlikelidir.

Bir kaç elektrikçi baktı ancak işin içinden çıkamadı. En son topraklamaları tek tek iptal ederek bakıldı ancak yine de çözüm olmadı. 12 dairelik bir apartman ve herhangi birinin elektriği attığında bizim Elektrik de gidiyor... Yağmurlu havalarda kesinlikle gidiyor. Elektrik kesintisi olduğunda ve geri geldiğinde yine atıyor. Son zamanlarda da akşam ezanının sonlarına doğru gidiyor.. Ancak yoğun elektrik kullanımında bir sorun olmuyor. Örneğin elektrikli süpürge, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vs. aynı anda çalıştığında buna bağlı bir sorun yaşanmıyor.

Bir kaç elektrikçi baktı ancak işin içinden çıkamadı. En son topraklamaları tek tek iptal ederek bakıldı ancak yine de çözüm olmadı. 12 dairelik bir apartman ve herhangi birinin elektriği attığında bizim Elektrik de gidiyor... Yağmurlu havalarda kesinlikle gidiyor. Elektrik kesintisi olduğunda ve geri geldiğinde yine atıyor. Son zamanlarda da akşam ezanının sonlarına doğru gidiyor.. Ancak yoğun elektrik kullanımında bir sorun olmuyor. Örneğin elektrikli süpürge, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vs. aynı anda çalıştığında buna bağlı bir sorun yaşanmıyor.

Öncelikle AC tipi kakr değiştirmeniz gerekli. F tipi/Hpi tipi alın.
https://esismuhendislik.com.tr/f-tipi-kacak-akim-roleleri/
http://www.kacakakimrolesi.com/cesitleri-tipleri/

Son düzenleme:
Diğer tüm dairelerde sorun vardi onlar düzeldi diyorsunuz .

3 - 4 - 5 - 6 daireler düzeldi ? herhalde
( kaçak akım koruma rölesi değişmemiş )
7 - 9 -10 iptal 8 no daire sizin kaçak akım rölesi koruma rölesi değişti çözüm olmadı. diyorsunuz ?
Sayaç panosu mühürlümü aciliyormu ?
Iç fotosu olsa iyi olurdu ( kablolarin bağlantıları.
Önce kaçak akım koruma rölesini daire içine taktırın . Eskisine ne oldu ?

IMG_20200430_211203_2.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri