Üstadım verdiğiniz bilgiler çok değerli. Önemli bir konu ve çok dikkat edilip iyi projenedirilmesi gerekiyor. Bence Proje imalattan daha önemli çok güzel bir örnek.
Geçen ay+bu ay içinde benimde benzer bir uygulamam oldu işi yapan elektirikçi arkadaşlar teknik yardım istedi. İşin projelendirilmesi 5-6 ay öncesine dayanıyor. Önerdiğim hemen hemen bütün detaylar kabul edilince, sonuç olarak sen nasıl istersen öyle olsun denilince zevk ile uyguladığım bir tesis oluştu.
Bu tesis hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum. Fakat böyle bir konu açılınca biraz olsun katkıda bulunmak istedim. Bu günlerde üretime başlandı. Bütün panoların çizimlerini kendim yaptım, pano odasının oluşturulmasından yerleşimine kadar, panoların iç montajından bütün kablo bağlantılarına kadar kendi elimle yaptığım bir iştir. Ana dağıtım ponosunun yanında gördüğünüz boşluk dinamik kompanzasyon panosu koymayı düşündüğüm yerdir. Tesiste çok sayıda CNC tezgah ve hız kontrol cihazı olduğu için dışarıdaki trafo panosunda bulunan klasik kompanzasyonun yetmiyeceğini tahmin ediyorum (özellikle 2008 den sonra)
Tek problem klimacıların benim şebeke / jeneratör transfer panosu için ayırdığım yere (ben yokken boş bulmuşlar) klima koymaları oldu. şirket 2 el 500kVA bir jeneratör aldı jeneratörcüler de ancak kimanın yanında kalan boşluğa panoyu koyabildiler. Şık olmadı
Şebeke - jeneratör - ups uygulamasının bir örneğidir.
Önce öneriler (toplam 9 sayfadır) ve panocuya çizdiğim detay örnekleri.