1000\5 akım trafosu enaz kac amperle saglıklı ölçüm yapar


yukarıda durumu yapın yeter %5 degıl %10 bunuda dikkate alalım

___


lutfen dikkat aradan sadece 3-4 saat geçti herhalde unutkanlık
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Harbi sen zır cahilsin kesin teşhisi koydum artık yorum yapmam ben sana.
1500/5A akım trafona %5 yük durumundaki değerleri yazıyorum sn arkadaşım.
primer 75A sekonder 250mA iyi bak bu değerlere bu değer ve altı eller yukarı
bunu nihayet sende kabukl edebildin
şimdi birde bahsettiğin rölenin okuyabildiği değere bak 20mA - 50mA

HAYDİ ŞİMDİ HEP BERABER GÜLELİM

Akım trafosunu sistemine uygun değerde seç arkadaşım bana martaval okuma. Elindeki notlarıda iyi oku faz yanılgısı,faz kayması,hata oranı ne ? nasıl değişir? iyice öğren.
 
bu kadar muhendis arkadas boşuna ugrasmış
yoksa bu roleleri hiç kullanmadın mı
www.kompanze.net

son yorumum







BİLGİSİZ BİR KİMSE SAVAŞ DAVULUNA BENZER SESİ ÇOK İÇİ BOŞTUR
 
Daha öncede sana belirttim ben öğrenim hayatını bırakalı 12 sene oldu. 1988 yılından beride bu işlerin içindeyim. Ben sadece kitaptan okuduğumu satmam yada bana yolladığın özel mesajında dediğin gibi bunun deneyini yapıp paylaşacığım demem bahsettiğim olayla ilgili bir çok deneyimim oldu.
Çok değil 2 ay önce yaşadığım olayı ispatlarıyla ortaya dökeceğim. Ekte sayaç endeksleri ve end. kap. oranlarını verdiğim tuzla organize deri sanayisindeki balonevi balon fabrikasında akım trafosu 600/5 idi ve değerleri %20-30 end gidiyordu. Akım trafosunu 250/5A olarak değiştirttim. Sistemde RG3-12c röle ve son gruplar monofaze 1kvar. Hafta sonları 15-20A akım çekiliyor tesiste elemanlarla gidip bizzat gözlemledik. Sonuçlar excel dosyada.
20A yük akım trafosunun %8'i 15A'de %6'sı yani %5 üzeri (senin istediğin aralıkta)
şimdi dosyayı aç değerleri gör hafta sonu değerlere dikkatli bak.
Dengesiz yük her zaman var hatta sistemde monofaze ups'de var. Hafta içi dengesiz yükü çok iyi kompanze eden röle hafta sonu yük akım %6-%10 arasındayken acaba neden şaşırıyor.
20A yük akımı cosfi=0,7 kabulüyle 9,2kw yapar bunu tam kompanze edebilmek için 9,38kVAr gerekir eee kademelerde uygun buna peki neden ne arkadaşım? hala anlayamadın mı?
 
ben sana deney yapcam demedim 1500/5 akım trafosu olan bi tesise 6,25 kvar grubu nasıl tanıttıgımızı 1500/5=300 300x0,02=6 oldugu neden kafan basmıyor akım trafoların yukun durumu %10 altında iken sagırlasıyo diyorsun sagırlasma soz konusu degıl hata sınıfını artması yani CL 3 olarak çalışması
baska bir tecrube 31,5/400 800 kva 31,5/525 400 2 trafo nun akım bilgisi giriş hucresini içine 25-5 akım trafosu takarak kompanzasyon yaptım yıne aynı role ile (rvc 12) yukun durumu850 civarında (sekonderden akan akım 2)iken role sayaçtan aldıgım endeksler %5 reaktıf kapasitif %2 oldu ve ilk grup 10 kvar rvc de ck 0,010 kadar true rms olarak çalışır yuk 30 civarında iken reaktif oranlar %10 kapasitif ise %2-3 de geziyor buna nedicen aynı tesiste entesin rolelerini denedim ama oranlar çok yuksek ve role olaya tamamen sagır kaldı (durumu birkaç yerli uretici firmaya ilettim keske TURK malı yapılsada kullansam)1 grubu tanımadı akım trafom alce sen bence sorunu akım trafosunda degılde sistemde arasan daha iyi olacak

___

Bir akım Trafosunun sınıfı (doğruluk sınıfı); primerden anma akımı
akarken, sekonderden akan akımın, olması gerekenden, % olarak, en fazla
ne kadar sapabileceğini ifade eder. Bu sapma (+) veya (-) yönde olabilir.
Örneğin ; Doğruluk Sınıfı "1" olan bir akım trafosunun primerinden anma
akımı geçerken, sekonderinden, sekonder anma akımının % 99'u ile
%101'i arasında bir akım akar.
Sekonder 5 Amp ise, sekonderden geçecek akım 5 x % 99 = 4,95 Amp
ile 5 x %101 = 5,05 Amp arasında olacaktır.
Bu değer, akım trafosunun oran hatasından kaynaklanır. Aslında ,
doğruluk sınıfı açı hatasını da kapsar ve toplam hata bir miktar artar.
Ancak açı hatası koruma devrelerinde bir önem tasımaz..
Oran ile ilgili hatalar, Primerden geçen akımın değerine bağlı olarak
değisiklik gösterir.
Örneğin;
1 Sınıfı (Cl:1) bir akım trafosu Primerinden;
Anma akımının % 10 - 19 ' u geçerken hata % 2
Anma akımının % 20 - 99 ' u geçerken hata % 1.5
Anma akımının % 100 - 120 'si geçerken hata % 1 olur.
Koruma amaçlı akım trafoları genellikle sınıf:3 veya özel durumlar için
sınıf:1, ölçü amaçlı akım trafoları genellikle sınıf:1 veya özel durumlarda
sınıf:0,5 olarak üretilirler.
Yukarıdaki açıklamaya uygun olarak bunların , primer akımın anma
değerindeki oran hataları % 3 , % 1 veya % 0,5 dir.
Ancak bu hatalar , primerden geçen akım, anma değerinin (% 120 ' sinin)
üstüne çıktığında artar ve doyma sınırına ulastığında Sınıfı:3 olanın akım
hatası % 10'a ve Sınıfı 1 olanın akım hatası % 5'e ulasır. Koruma akım
trafolarının, doyma noktasına ulasıldığında gösterdikleri bu hata değerleri
sınıf belirlemesinde esas alınarak, bu akım trafolarının doğruluk sınıfları;
genellikle "5P" ve "10P" olarak gösterilir.
Sınıfı 1 olan akım trafo plakalarında (eski) Cl:1 veya "5P" , sınıfı 3 olan
akım trafolarında Cl:3 veya "10P" ifadelerine rastlanabilir. teknık bi kişi SAGIRLAŞIR diyerek karanlık bi ortam bırakmaz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
saygıdeger kardeşim analizör bu işlemi 3el ibrahim le birlikte beraber yaptık yapılan işlem ler tamamen uygulamalı olarak yapılmıştır sizin burda benim anladığım kadarı ile yanlış bir kaynak bularak bu kaynaktan konuştugunuzu zannediyorum en iyi bilen gezen dir. anlayacagın

___

1000/5:200A abb rvc 12 rölesini kullanırsan 200*0,02=4A kadar olanı sağlıklı bir şekilde ölçersin. entesin rölesini kullanırsan 200*0,05=10A kadar sağlıklı bir ölçüm yaparsanın bunlarda abb 20mA enteste 50mA dir saygılarla bunları notlarıyın arasına alsan fena olmaz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Ne kadar taş kafalısınız. Verdiğim örnekte 600/5A akım trafosunu 250/5A akım trafosuyla değiştirdim diyorum excel tabloda akım trafosu dönüştürme oranı 50 yazıyor onuda mı görmediniz ! kalkmış bana 1000/5A akım trafosundan verdiğim örnekle alakasız abuk sabuk şeyler yazıyorsun.
Akım trafosunun %10 yük altı class'ının 3 ve daha kötü olduğu,faz kaymasının arttığı bu değerlerde yapılan kompanzasyonun sağlıklı olmayacağını ama bunun duyarsızlaşma(sağırlaşma) olduğunu doğru veri aktaramama olduğunu hala kabul etmiyorsunuz pes doğrusu size söyleyecek söz bulamıyorum.
Üstüne basa basa söylüyorum o dar kafanıza işlesin;
Akım trafosunun primer değerinin %10'u ve altında yüklerde röleniz mükemmelde olsa (15mA-20mA vesaire) sağlıklı akım ve frekans bilgisi iletilemediğinden sağlıklı bir kompanzasyon yapamazsın. Yazının başından beri söylediğim bu ;siz ise o dar kafanızla hala rölenin mükemmelliğinden bahsediyorsunuz.
Verdiğim örneğe adam gibi teknik açıklama yapın abuk sabuk ilgisiz alakasız örneklerde vermeyin birdaha. Daha toysunuz öğreneceksiniz diycem ama sizde at gözlüğü var bu kafayla hiç birşey öğrenemezsiniz siz.
 

hatırlatırım
 
Arkadaşlar tam olarak neyi tartıştığınızı neden ben anlayamıyorum yok anlıyorum bir incir çekirdeğini belki doldurur.

Şimdi tartıştığınız olaya ben de gireyim.

Örnek olarak bir cihaz düşünelim ve min. akım kapasitesi 30mA olsun. Yani akım trafolarının en çok hatalı çalıştığı bölgede. Tamam Öyle olsun bakalım. Primer akımı ne olursa olsun bana göre sekonder akımı (aksi belirtilmedikçe) 5 amper olduğuna göre şöyle basit bir ortaokul öğrencisinin matematik dersinde öğretilen içler dışlar işlemi yapılarak bu değer hesaplanabilir. Böyle basit bir çözümü bahane ederek neden burada mesaj kirliliği yaratarak üyelerimizide geriyorsunuz.

Lütfen arkadaşlar bu tip basit hesapları yapmak için illede üniversiteyi birincilikle bitirmiş olmak gerekmiyor. Öyle okul okumamış elektrikçiler varki (ki meslek ile alakası olmayan benim bir demirci ustası ) bu tip basit hesaplamaları anında kafadan yapabilen bir insanlar var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…