hayır deneme sansım olmadı ancak orada ki 5 amper değeri zorlamayla 5 amperdir. yani abartı sogutucu larla falan.
entegre dogrudan kontrol entegresi değildir veya öyledir belkide kastınız nedr bilmiyorum tam olarak
ama bu entegrede bobinden geçen akımı entegre kendi üzerinden akıtmaktadır. (Ton süresi boyunca) mesela uc3842 gibi harici bir anahtarlama elemanı gerektirmemekte anahtarlama elemanı kendi üzerindedir. bundan dolayıda yüksek akımları anahtarlama sansı yoktur. (dogrudan kastınız tam olarak bumudur bilmiyorum ama calısma mantıgı harici bir anahtarlama elemanı gerektirmeyen bir kontrol ve switching elemanıdır.5 amperlik bir npn bir mosfet i anahtarlamaktadır. )
devre kurulup denenebilir ancak ben 12 volt besleme ile 24 volt 5 amper gibi bir cıkıs alamayacagımız kanaatinde oldugum için devreyi kuracak olan arkadasında boşuna ugrasmaması için fikrimi belirtmek istedim.
Evet,"doğrudan" derken kendi içinden anahtarlama (Switch) demek istemiştim ben,başka bir şeyi kastetmemiştim.Entegre içinde olması yerine dışarıda olsaydı NPN anahtarlama yapan transistör (5A,65 volt),üzerinden geçecek bu akımı ısınsa bile takviye yapıp (Hem bobini,hem de transistörü) değiştirerek daha fazla olarak çıkan bu akımı (Emitter-kollektör arasından) artırma şansımız böylece olabilirdi.Çünkü entegre ısınınca zaten max.5A olan bu akım değeri daha alt seviyelere gerileme durumuna,yani ısınma sonucu iç direncinin artması nedeniyle her halükarda akımda bi düşme de olacaktır gibi görünmektedir.Kolay gelsin.