Formüllerde çıkan kapasitör ve bobin değerleri minimum değerlerdir ve genelde o değerlerin üstünde değer kullanılır. Daha önce forumda paylaştığım ve referansları 3-4 tane en iyi bilinen SMPS ve güç elektroniği kitapları olan yaptığım excel hesabını kullanabilirsiniz. Orda akım, voltaj, ripple vs ye göre değerlerin nasıl değiştiğini daha iyi gözlemleyebilirsiniz.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/trafo-ve-sok-bobin-hesap-excel-i-v1-3-rar.40556/
binbaşı abimizin dediği gibi 5A almak zor olabilir. Zaten bu devrelerin iç yapısında NPN gibi BJT transistörleri kullanıldığı için verimi düşük, ısınması yüksek oluyor. Yüksek frekansta da kayıpları biraz daha fazla oluyor.
Toyer, 20uH kullanılabilir fakat 20uH den yüksek te konulabilir. Dikkat edilmesi gereken iki tane şey var aklıma gelen. Birincisi LM serisinin CCM yada DCM çalışabiliyor olması. Datasheetden hatırladığım kadarı ile bunun sorun teşkil etmeyeceği. İkincisi ise çıkış kapasitörünün normalde SMPS lerde çıkış bobinine vs göre belirlenmesi bununda geri besleme devresini değiştireceğidir. Fakat burda geri besleme sadece voltage divider yolu ile yapıldığı için bobinin ve kapasitörün çok bi önemi yok. 20uH den yüksek konulabilir o konulması gereken minimum değerdir. Kapasitör de hesaplanan değerden normalde çok yüksek konulmaz çünkü kapasitör şarj süresini ne kadar uzun saklarsa, çıkıştaki yükün değişimine göre çıkışı sabit tutabilmesi uzun sürer. Çünkü sonuçta şarj deşarj olayı var. Aşırıya kaçmadıkça, çıkış bobin ve kapasitör değerleri biraz yüksek tutulabilir.