12f629 ve bc547 transistör ile ilgili

fraudes

Üye
merhaba arkadaşlar
basit bir devre üzerinde çalışıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım.

devre 5v ile çalışıyor. ve belirli aralıklarda pik sayesinde bc547 transistörü role gibi kullanmaya çalışıyorum.

transistör e pikten belirli aralıklarda gidiyor 4v ama bir türlü role gibi kullanamıyorum. role gibi kullanabilmem için ne gerekiyor ? araştırma yaptım ama bir türlü bulamadım.

ilginize teşekkür ederim.

röle gibi derken neyi süreceksin transistörle. beys ile pic çıkışı arasına 1k direnç bağla kollektöre(-)besleme emiterede yükü ve yükten sonra (+) beslemeyi bağla.

söylediğiniz gibi denedim ve oldu çok teşekkür ederim. eksiklik 1k direnç miş

bir şey daha sormak istiyorum
piki (12f629) 5v ile devreye almak için araya direnç ve diyot olarak ne kullanırsam sağlıklı olur?

ne demek istediğini tam anlamadım ama herhalde pic'in bir portuna lojik1 sinyali göndermek istiyorsun. +5V ile pic arasına 1Kdirenç, yine+5Vile (-) arasına 4K7 direnç bağla.

röle gibi derken neyi süreceksin transistörle. beys ile pic çıkışı arasına 1k direnç bağla kollektöre(-)besleme emiterede yükü ve yükten sonra (+) beslemeyi bağla.
DÜZELTME: beys ile pic çıkışı arasına 1k direnç bağla, emitere(-)besleme, kollektörede yükü ve yükten sonra (+) beslemeyi bağla.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,733
Kullanıcılar
452,452
Son üye
dkaplanoglu

Yeni konular

Geri