fatih87
Üye
Cüneyt Bey çok teşekkür ederim beni aydınlattınız.izmirde bulunan 2 firmadan teklif talep ettim cevap bekliyorum. Kesinlikle haklısınız 220v ta amper metre volt metre rahatlıkla bulunuyor fakat 12v 24v ya gelince özel imalatlar söz konusu oldu.Ben yapabilirim ama ben kocaeli de yaşıyorum ve çalışıyorum.Sanırım siz izmir de nakliyesi bile çok pahalı olur çevrenizde mutlaka pano yapan birileri vardır.Çevrenizde yoksa internette mutlaka bulabilirsiniz.Panonuz için küçük düşünmeyin 1/0 şalterli prizli sinyal lambalı ve ampermetre ve volt metreli bir sistem kurdurun!Unutmayın ki şimdilik yeter dediğimiz hiç bir şey yetmiyor ve üstüne ekledikçe ekliyoruz ucuz yapalım derken çok daha pahalıya geliyor sonrası!
bizde bunu harici el cihazları ile ölçelim dedik. multimetre ve pens multimetre ile.
sinyal lambasıda ilave edebiliriz. 220 volt için hiçbir problem yok. basit bir bağlantısı olduğu bilgisi verildi.
fakat 12v/24v Dc için muhakkak trafo yapılması ve bunun standart bir ürün olmadığı özel olarak yapılacağı söylendi.
Basit,Monofaz bir fişe takıp 220v ve 12v/24v motorları çalıştıracak bir pano sistemi.
Resimlerle anlatmaya çalıştım
1.resim talep ettiğim pano modeli.
2.resim ise talebimden sonra aldığım geri bildirimlere istinaden yapmamız gereken pano
görselidir.