fazördiyagram
Üye
Değerli Mr_YAMYAM verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Bazı konularda aydınlattın fakat devre istediğim şekilde çalışmayacak gibi. Sizin bahsettiğiniz çeşitli olaylardan kaynaklanıyor olabilir ama vaktim ve gücüm kalmadı. Evvela midem bulandı bu devreden. Kıytırık bir devre ile bu kadar uğraşmak yordu.
Ayrıca bahsettiğiniz değerde ampul bulamadım. Daha düşük güç isteyen ampuller ile test edemedim yani. Lakin bu konuyu açmadan önce led ampullerden oluşan bir el feneri kafasıyla denemiştim, sorunsuz yanıyordu o.
'Neden daha fazla güç alamıyorum' ve 'neden yük bağlayınca gerilim düşüyor' sorularına takılmıştım daha çok.
Bu da LM317'nin olayı gibi. İstediğim gibi çalışacak başka regülatör var mı bilmiyorum, piyasa da en çok bunun adı dönüyor diye pek araştırmadan buna yönelmiştim ben.
Buradan yazışmak net çözüm sağlamıyor, yanı başımda yardım alabileceğim kimsem de yok.
Devreyi olduğu şekliyle levhaya döküp kutulayacağım, gına geldi uğraşmak istemiyorum.
Hocanın da bu devreyi alıp labaratuara koyacak hali yok heralde, çalışıyor ama şu sorunu var derim. Vicdanına kamış vereceği not. Millet hazır devre yaptırdı hep. Ben uğraştım hiç yoktan...
Güç transistörü kullanarak akım yükseltme olayından falan bahsediyor bazı arkadaşlar fakat uğraşmak istemiyorum.
Projeyi teslim ettikten sonra öğretmenim hatayı nerede yaptığımı söylerse eğer mutlaka yazarım buraya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?