Endişenizi anlıyorum, ben elektronikle hobi olarak ilgileniyorum fakat böyle bir ülkede sokakta yürümek bile bu işlerden bence çok daha tehlikelidir. Belki dalgınlıkla da olsa elektriğe kapılmak endişe verici ama akıl almaz bir cehaletin hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşamak inanın tüylerimi diken diken ediyor.... sorumluluk size aittir.
güzel insan, ben yetkin birisi değilim. AC yi hiç sevmem. böyle konular bana hep itici gelmiştir. benim lafımla yapmayın. kondanstörler öyle yerlerde filtre için kullanılır genelde kullanılan voltajın iki katıdır. 50 volt olmaz değil ama 63 volt olsa daha iyi bence.Endişenizi anlıyorum, ben elektronikle hobi olarak ilgileniyorum fakat böyle bir ülkede sokakta yürümek bile bu işlerden bence çok daha tehlikelidir. Belki dalgınlıkla da olsa elektriğe kapılmak endişe verici ama akıl almaz bir cehaletin hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşamak inanın tüylerimi diken diken ediyor.
Evet çalışabilir fakat tehlikeli bir yöntem. Çarpılma tehlikesi var.
Bu devrenin çalıştığından gerçekten emin misiniz ?yarım doğrultma yapıp çalıştırmış, çok ucuz bir yöntem, olmaz mı? olur. sağlıklı mı? ucuz led ampuller gibi kısa ömürlü olurlar ve öyle çıplak kullanılırsa çarpılma tehlikesi var.
Devre çalışır bu arada ama uyduruk bir yöntem ve tehlikeli. Bence bir yerlerde yanlış yapmışsınız.Bu devrenin çalıştığından gerçekten emin misiniz ?
4.7uf 400v kondansatörün iki kutbu arasına 470k üç adet direnci seri bağlarken bu işte bir yanlışlık var deyip uzun uzun düşündüm güvenlik önlemimi aldıktan sonra taş çatlasa en fazla kısa devrenin olup mutlaka sigortanın atacağını zannederken, paaaaat ! Kondansatör sigortanın yerine kendini feda etti Çıkış voltajını ölçmeden motor takmayı düşünmedim bile...
Kondansatörün iki kutbu arasına direnç bağladıktan sonra 220v elektriği verince kısa devre nasıl olmuyor açıklayabilir misiniz?Devre çalışır bu arada ama uyduruk bir yöntem ve tehlikeli. Bence bir yerlerde yanlış yapmışsınız.
İyi ki hatırlattınız, size teşekkür ediyorum. Kondansatörün kutupları konusuna dikkat etmedim. Video da kullanılan kondansatör kutupsuz ! Bu yüzden diyot kullanılıyor galiba... Elektronik ile hobi olarak ilgileniyorum, mantıksal olarak hareket etmeye çalışıyorum ve elimden geldiğince de güvenlik önlemlerimi almaya çalışıyorum, bu konularda sizler gibi uzman değilim, elektroniğin muhteşem bir şey olduğunu düşünüyorum. Tekrar teşekkürler...Bir yerlerde bir hata yapmışsınızdır ya da malzemelerde bir sıkıntı vardır. Taktığınız kondansatör kutupsuz değil mi?