tesekkurler arkadaslar bu bılgıler yeterlı olacak sanırım bahsettıgım gıbı fabrıkada yuk yok kompanzısyon ıyı gıtmıyor o yuzden busekılde denemek ıstıyorum
Bence hatali bir sonuc. Cunku hem akimtrafosunu degistireceksin hemde kademelerle oynaman gerekecek. cunku bu sistemlerde kademelerde buyuktur. Hele sistem dengesizse ugras dur. Bazenb bir nedenle test tamirat icin senden habersiz tesiste calisma yapilirsa akimtarfolari hatta role bile kavrulabilir.
Butun bunlarin maliyetine hatta daha ucuza malolacak 50kVAR lik bir ALRON ile 5 dakikada orjinal sistemde hicbirsey yapmadan isini gorebilirsin. 80x80x30cm ebatlarinda ki alron u sebekeye bagliyorsun, varolan akim trafolarini alrondan da seri olacak sekilde geciriyorsun VE ISIN BU KADAR. Sorun bitiyor.
Nedenmi cunku ALRON'un icerisinde yerli-yabanci diger rolelerde kullanilan ucuz basit akim trafosu yoktur. Onun yerine hall effect ozellikli akim sensoru kulllanilir 3 tane. Bunlarin toplam bedeli yerli rolelerin fiyatina esittir. Fakat hassasiyet superdir. O nedenle 2500A yerine 1 A bile cekse Alron bu kadar dusuk akimda bile akimi algilayarak gereken kompanzasyonu gerektigi kadar yapar. Yani 50KVAR lik en dusuk kademeniz olsa bile daha kucuk (ornegin 3-7kvar) gerekse bile alron bu 50kvarlik kademe ile bu kucuk rektifi tam o kadar kompanse eder. yani tam 3-5kavr olarak. kisaca kademelerlede oynamaniza gerek kalmayacaktir.
Arzu ederseniz kompanzasyon panosundaki roleyi tamamen cikartip tum kademeleri alrona aktarabilirsiniz. Boylece dinamizmi 50kvar olan dinamik bir kompanzasyon sisteminiz olur. Tesis ister devreye girsin ister bosta olsun hicbir ayar yapmaniza gerek kalmayacaktir.
Sonuc:
1.akim trafolarini degistirmek, kademelri ayarlamak, acaba nooldu diye diken ustunde durmak, zirt pirt firmayi ziyaret etmek zorunda kalmak, isletme devreye gisdiginde herseyi geriye almak
2.ALRON takip birakmak
maliyetleri esit ise hangisini tercih edersiniz? yorum sizin.