2 Depo Şamandıra Bağlantısı

@zeybek ustam depolar alttan birbirine bağlı olacağından ve üst kapakları aynı seviyede olacağından taşma olmaz. Şamandıralı birinci depoya su basıldıkça alt bağlantıdan su ikinci depoya da dolacaktır. Birinci deponun doldurma ve şamandırası taşmayı kontrol edecek, tek depo gibi davranacaktır. Çizim, görsel olmadığından, hayali olarak farklı tasavvur etmiş olabiliriz.;)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar. Bahçe evimde hali hazırda kullanmakta olduğum su kuyusundan dalgıç pompayla suyu 2 tonluk depoya dolduruyorum. depo içerisinde 2 adet şamandıra mevcut. biri su azaldığında hidroforu koruma amaçlı ikincisi su dolduğunda dalgıç pompayı durdurmak için. yanına ayrı bir depo kurup aynı şekilde çalıştırmam mümkün müdür. böyle bir pano yada sistem tasarlanabilir mi ? tek kuyudan ayrı ayrı kontrol edilebilecek 2 depo. yardımlarınız için teşekkürler
Şöyle olabilir bi inceleyin isterseniz
 

Ekli dosyalar

  • 2 depo.pdf
    204.3 KB · Görüntüleme: 5

Forum istatistikleri

Konular
129,228
Mesajlar
924,478
Kullanıcılar
451,604
Son üye
Meteykrbss

Yeni konular

Geri
Üst