2 farklı güneş paneli ünitesini aynı aküye bağlandığında şarz problemi

denizci-88

Üye
merhaba değerli forum üyeleri , benim bağ evimde [ tanesi 230w 12v olmak üzere 2 adet seri bağlı] 460w 24v güneş panellerimi 20 amperlik mptt şarz kont ünitesi ile yine [ tanesi 12v 105 amper seri bağlı 2 akü] 24v 210 amperlik akümü doldurmaktayım, yakın zamanda elime bir adet daha 235w 24v bir adet güneş paneli geçti , bu paneli halihazırda bağlı olan sisteme bağlasaydım şarz kontrol cihazının 20 amper şarz ve 500w lık değerlerini aşacağı için yeni bir 10 amperlik pwm şarz kontrol cihazı ile bu 235w 24v panelimi yukarıda bahsettiğim aküye bağladım , yani 2 sistem aynı aküyü şarz edecektive bu sonradan taktığım 10 amperlik şarz kontrol cihazı güneşli havalarda dahi dolum yapıldığını gösteren şarz oluyor ibaresi ekranda çıkmıyor ki ne zaman bu mptt şarz kontrol cihazından güneş panelinden gelen artı kablosunu çıkardığım zaman pwm şarz kontrol cihazında şarz oluyor işareti çıkmakta , mptt şarz kontrol cihazının paneli kablosunu geri taktığımda mptt de şarz oluyor ibaresi çıkıp pwm de çıkmamakta , yani 2 sistem aynı anda bağlı olduğunda mptt li ünite şarz ediyor ibaresi çıkıyor acaba sorun nedir cevaplarınızı bekliyorum

O şekilde şarj olmaz. Hangisi daha yüksek gerilim çıkışına sahipse sadece o şarj eder. Burada mptt şarj kontrol cihazı daha yüksek gerilim çıkış verecektir. Tavsiyem her iki şarj cihazı yerine daha yüksek, 40A gibi bir mppt şarj cihazı temin etmeniz ve 12 volt'luk iki paneli seri, 24 volt'luk panelle paralel bağlayıp sistemi beslemeniz (şarj cihazı desteklerse üçü de seri olabilir).

O şekilde şarj olmaz. Hangisi daha yüksek gerilim çıkışına sahipse sadece o şarj eder. Burada mptt şarj kontrol cihazı daha yüksek gerilim çıkış verecektir. Tavsiyem her iki şarj cihazı yerine daha yüksek, 40A gibi bir mppt şarj cihazı temin etmeniz ve 12 volt'luk iki paneli seri, 24 volt'luk panelle paralel bağlayıp sistemi beslemeniz (şarj cihazı desteklerse üçü de seri olabilir).
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Peki bu seri panelin konumu ve günes açısı tek 24v olan Panel ile farklı yerdeler biri sabah guneşi aliyor diger ikisi öğleden sonra ,, bu sorun olurmu

Forum istatistikleri

Konular
129,903
Kullanıcılar
452,788
Son üye
erisik
Geri