Mustafa KABADAYI
Profesyonel Üye
Mppt bu yüzden çok önemli sayın ustamGünlük ihtiyacı, inverter kayıplarıyla beraber hesaplamadan, akü kapasitesine göre planlama uygun değil. İnverter yüzde 30 gibi bir kayıp oluşturur.
Mppt bu yüzden çok önemli sayın ustamGünlük ihtiyacı, inverter kayıplarıyla beraber hesaplamadan, akü kapasitesine göre planlama uygun değil. İnverter yüzde 30 gibi bir kayıp oluşturur.
Tabi ki, PWM'e göre yüzde 30 daha verimli. Ya da yer müsaitse iki panel yerine 3 panel + pwm yaklaşık aynı hesaba geliyor.Mppt bu yüzden çok önemli sayın ustam
Tabi ki, PWM'e göre yüzde 30 daha verimli. Ya da yer müsaitse iki panel yerine 3 panel + pwm yaklaşık aynı hesaba geliyor.
Pwm ne olduğunu bilmiyorum benim karavanımda yok sanırım.ama genel olarak 1 gün gidebilir diyorsunuz öyle değil miMppt bu yüzden çok önemli sayın ustam
Teşekkür ederim Mustafa bey ilgilendiniz zahmet verdim hayırlı günler dilerimKaravanda yer problemi var işin kötü tarafı bu evet.
Vel hasıl bu akü sizi 1 gün kurtarır bunda şüphe yok
Son bir soru sorayım peki hiç kullanılmasa mesela 24 saat sonunda getirdim karavanı park ettim mevcut paneller kaç saat yada kaç günde tam dolu konumuna getiriTeşekkür ederim Mustafa bey ilgilendiniz zahmet verdim hayırlı günler dilerim
Kesin şudur demek mümkün değil! Yazın aylarında 6-7 saatte toplam 400wh'lık panel 300wh üretse, 2000 watt civarı, o da 160-170A eder. Yani boş aküyü tam doldurması zor.Son bir soru sorayım peki hiç kullanılmasa mesela 24 saat sonunda getirdim karavanı park ettim mevcut paneller kaç saat yada kaç günde tam dolu konumuna getiri