Ebubekir9742
Üye
Frekans olarak bizim şebeke hattından bahsetmiştim ama nereye dikkat etmeliyim ?ilgili motor etiketini tekrar inceleyin lütfen.
Frekans olarak bizim şebeke hattından bahsetmiştim ama nereye dikkat etmeliyim ?ilgili motor etiketini tekrar inceleyin lütfen.
Frekans olarak bizim şebeke hattından bahsetmiştim ama nereye dikkat etmeliyim ?
Hocam etiketde en sağ kısımda 1/mH olarak bir değer belirtilmiş.Belirtilmemiş olsa bile bir Elektrik motorundan bahsediyorsak rotor ve stator kısımlarını içermelidir.Aksi halde bir işlevi olmayacaktır.Ayrıca rotor ve statorlarda kesinlikle sargılar bulunmalıdır.Sargılarsa sarımlarla oluşmaktadır.Bu sargılar manyetik alan için bulunmaktadır.Statorun sargılarına gerilim verildiğinde oluşan manyetik alan rotordaki sargılarda bir gerilim indükler ve hareketliliği sağlar.O sebepten rotorda sargı olmama ihtimali yok sanırım.kullanılan rotorda sarım yok
Hocam etiketde en sağ kısımda 1/mH olarak bir değer belirtilmiş.Belirtilmemiş olsa bile bir Elektrik motorundan bahsediyorsak rotor ve stator kısımlarını içermelidir.Aksi halde bir işlevi olmayacaktır.Ayrıca rotor ve statorlarda kesinlikle sargılar bulunmalıdır.Sargılarsa sarımlarla oluşmaktadır.Bu sargılar manyetik alan için bulunmaktadır.Statorun sargılarına gerilim verildiğinde oluşan manyetik alan rotordaki sargılarda bir gerilim indükler ve hareketliliği sağlar.O sebepten rotorda sargı olmama ihtimali yok sanırım.