3(1x120+16) XLPE ...

sen böyle birşey yaptın veya gördünmü arkadaşım. bu kablo a.g kablosuna göre pahalıdır yani maliyeti kurtarmaz bu maliyeti karşılarsan olur ama kim yaparki böyle bir salaklığı...

XLPE yazısını farketmeden yorum yazmışım. Normal NYY kablo gibi düşünerek. Kusura bakmayın.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
xlpe yazısını farketmeden yorum yazmışım. Normal nyy kablo gibi düşünerek. Kusura bakmayın.

arkadaşlar burada bu kablonun ye3s.. Serisinden bir kablo olduğu belli. Ama genel bilgi açısından söylüyorum. Xlpe izoleli kablo ag kablosu da olabilir. Xlpe bir kablo çeşiti değil izolasyon çeşitidir. Mesela 2xry kodlu kablo ag kablosu ama xlpe izoleli. Bu tür kablolar kimyasal risk taşıyan ortamlarda kullanılır.
 

Doğru bilgi
Olay tamamen dış izolasyonla ilgilidir. Bakır kesiti dikkate alınarak A.G'de kullanılabilir zaten Ali4592518'in dediği gibi kullanılmaktadır.
 
hımmm
yalnış bildiğimizi şimdi sayenizde doğru biliyoruz
teşekkürler
 
OG de nötr yoktur.3(1x120+16) kablo 3 rakamı kablonun 3 adet olduğu her faz için ayrı,kablonun 120 lik olduğunu belirtir.16 ise xlpe kablonun topraklamasına vurulacak pabucu belirtiyor olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…