3 fazlı asenkron motoru yıldız bağladığımızda kör nokta nasıl oluşuyor

Katılım
1 Şub 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
yıldız bağlı asenkron motorda kör nokta nasıl oluşur herhangi bir fazla yıldız köprüsü arasına lamba bağladığımız zaman lamba çalışıyor
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İster trafolarda isterse asenkron motorlarda yıldız noktasında O oluşur.Bu durum Fazlar arsasında 120 derece fark olması ile ilintilidir.Herhangi bir noktanın (yükün)eşit açılarla ve eşit güçle çekilmesi halinde nokta(yük) hareket etmez.Ancak bir şekilde açısal eşitlik yahut güçlerde farklılık olursa O noktası kayar.
Örneklersek nötrden normalde akım geçmez.Ancak fazlarda dengesiz akım geçişi olursa nötr noktası kayacağından buna bağlı akım geçişi kaçınılmazdır.
Sizin uygulamanızda bir fazla nötr noktası arasına alıcı bağlandığında lâmbanın yandığını belitmişsiniz.Bu uygulama sanayide genellikle fren devresi için kullanılır.
Yükünüzü arttırp azaltarak gözlemlerseniz alıcı üzerdeki gerilimin de 220v tan farklı değerlere ulaştığını gözlemleyebilirisiniz
Daha teknik bilgilere Sayın FAHRİ YETİŞ'in foruma eklediği nötr koparsa başlıklı dosyadaki verilerden ulaşabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
129,083
Mesajlar
923,105
Kullanıcılar
451,378
Son üye
CalborBenjamin

Yeni konular

Geri
Üst