35 KV'ta ÇALIŞABİLİRMİYİM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aman dikkat 35 kv şaka değil lütfen ilgili yönetmelikleri gözden geçir ekat belgesini al ve tecrübeli teknisyenlerle bir müddet çalışmanı tavsiye ederim sonuçta kendi yaşamınız tehlikeye düşebilir
emniyetli bir iş dileğiyle
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evet arkadaşlar yakın gelecekte tahminime göre zaten ekat mecburi olacak. bence fabrikalarda og veya yg ile uğraşan elektrikçi arkadaşlarım üst düzey yöneticilerini haberdar ederek almaya çalışmaları hem arkadaşlarımızın eğitimi açısından hemde fabrika açısından yararlı olacağını tahmin ediyorum.
 
arkadaşlar neden işinizi kanunsuz yapmaya çalışıyorsunuz ki alın eğitiminizi tedbirlerinizi sonra ne istyerseniz yapın. Ayrıca biz mühendislere bile 1kV üstü belge vermek için bin dereden su getiriyorlar neden sizlere ayrıcalık tanısınlar. biraz düşünün og de ölenlerin hepsi ben iyi bilirim ustayım bana bir şey olmaz diyenler. direğe baretsiz çıkar 1 metre mesafede telden kafasına ark yapar, kemersiz çıkar en ufak bi çarpılmada aşağı düşer ve sonuç belli ölüm!!! arkadakim bilir kimleri bırakır.
arkadaşlar akıllı olun işi uygun bir biçimde yapın.kendinizi de yakmayın başkalarını da!!!
 
meslek lisesi mezunu olmayan bırı ekat belgesi alabiliyormu orta okul mezunları alabilirmi bu belgeyi
 
bir ay kurs görüp e.k.a.t. belgesi alan kişi 1.nçi sınıf yetkilimi oluyor. ozaman mühendisler 4 yıl niçin okuyor.
EKAT YG ALTINDA ÇALIŞMA İZİN BELGESİ
"Kuvvetli Akım Tesisleri‘nde Yüksek Gerilim Altında Çalışma izin Belgesi" ya da kısaca EKAT Belgesi YG isletme (Arıza ve Bakım) faaliyetlerinde çalıştırılacak ve genelde arızanın giderilmesine yönelik olarak yapılacak çalışmalarda görevlendirilecek personele ilişkin düzenlemedir.
Bu çalışmalar ise, çalışmanın yapılacağı tesis bölümünün özelliklerine
göre değişecektir. Örneğin izole edilerek ya da enerji altında çalışma koşulları çerçevesinde yapıla-bilecek çalışmalar gibi. Görüleceği üzere EKAT Yüksek Gerilim Altında Çalışma izin Belgesi ile YG Tesislerinde manevra ya da yönetmelikte yer alan adıyla devre açma ve kapama isi yapılamaz, yaptırılamaz. Tüm devre açma ve kapama (manevra)‘lar ancak bir Elektrik Mühendisi tarafından bizzat veya bu mühendisin gözetim ve sorumluluğu altında EKAT Yüksek Gerilim Altında Çalışma izin Belgesi olan çalışanlar tarafından yapılmak zorundadır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,856
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst