Fotolara bakarak jenaratorun calısma prensıbını sorunun ne oldugunu tahmın eden yokmuInşallah cozucez ben bu jenaratoru hurdacıdan aldım sureklı boyle seyler alıp satıyorum asagıya detaylı fotoları eklıyorum ortadkı donen rotorun sargılarında dıyot olması lazım dedınız ama resımlerdekıler dırenc degılmı bır su takıldı aklıma avr denen devre bu jenaratorde yok heralde akuyle besleme yaptıgım ucları termınal soket olan grı kablolar bu tıp bı kartın falan olmasın herkezın goruslerını beklıyorum
Tesekkurler konuyu bastan ıtıbaren okuyup son ekledıgım resımlere baktınızmı ınce grı kablolara sureklı 12 volt verınce tam gaz versem bıle el ıle 150 voltu gecmıyor. Rotorda dıyot lara paralel baglı dırencler var bu normalmı. Kac gundur bı cozum bulamadık lutfen bı uardım edınbuna benzer bır arızayla karşılaştım mermer ocağında 120 kW jeneratör çalışıyor kuru gurultu çıkışlarda enerjı yok 24 volt aküyle çıkışlardan sırayla kabloyla dokunup çektım yanı eksi üç nötr bağladım artı üç elımde kabloyla faz çıkışlarına dokundum anında enerjı verdı bunu ince kabloyla bağliyanlar varmış yanı ac 220 çikiş verınce teli yakıyormuş ben elımle verdım sorunu çozdum