4 eksen çizimde yardım

Ne yazık ki ışık hızına ulaşmanın hiç bir yolu yok çünkü henüz itme gücünden başka hiç bir şey bilmiyoruz ki insanlık tarihinin en ilkel icadıdır. Bir insan itme gücüyle uzayda en fazla güneş sisteminin bir ucundan diğer ucuna yolculuk edebilir ve ömrü anca yeter. Güneş sistemi de galaksinin belki de bir kaç milyarda biri kadar büyüklükte (samanyolunda 100 milyar civarında yıldız olduğunu söylüyorlar. Enerji yayan yani bizim güneş dediğimiz cinsten. Ölü veya aktif gezegenlerin sayısı çok daha fazla)
Belki birgün uzayın kendi yapısını ve çalışma mantığını anlayinca daha farklı yöntemler bulunabilir einsteinin bir teorisi uzaya yollanan jiroskop ile kanıtlanmıştı. Şu anda telefondan yazdığım için bakamiyorum adına.
 
Ankara Atatürk Lisesi ile Ankara Atatürk Erkek Lisesi ..

Evet benden sonra karma eğitime geçti , 74 .
Eski ego gaz depolarının orası , şimdilerde park oldu galiba.
Sabah 4 öğleden sonra 2-3 ders .
Dersler 55 dakika aralar 15 dakika .
Cumartesi yarım gün.
Öğlen 1 saat ara.
Kar yağmış ise Sıhhiye köprüsünün oradaki Atatürk kız lisesinin oraya.
Orası da karma olunca adı değişti .
Acayip disiplin saç uzatmak yok tembellik yok TED kolleje maçlarda yenilmek yok , en ucuz disiplin cezası okuldan tard.
İlk üni sınav soruları satışı .
O yılların ünlüleri siyasileri ve hocalarının okulu.
Ancak torpille kayıt yapılabilir...gibi özellikleri olan okuldan söz ediyorsan evet aynı okul.
 
Nasa'nın hız testi ya da rekoru için fırlattığı bir roket vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 4 mach (sonic boom) hızına çıkmıştı. Roket uzaya doğru tırmanırken etrafında büyük ışık dalgalanmaları oluştu çünkü roketin hızı ışığı bükmüş oldu. Yani uzay büküldü. Yani uzayı bükmenin yolu çok hızlı hareket etmekten geçiyor. Yani yine başa döndük: hızlı gidemediğimiz için uzayı bükemiyoruz.

Jiroskop uzaydaki bütün uydularda ve mekiklerde var. Hatta dünyada bir çok yerde kullanıyorlar. Mesela gemilerde bile kullanıyorlar. Geminin yan yatmasını önlemek için. Bir tane jiroskop almıştım davranışını incelemek için.

 
Bu çok farkli devasa bağımsız jiroskoplar tek amaci uzayin yuzeysel davranışını tespit etmek sonuçlar ise enterasan bi araştır abi o konuyu :) çok hoşuma gitti doğru bildiğimiz bazi kurallarin aslında yanlış olduğunu söylüyor :) sende çok şaşıracaksin yada bulunca direk yollarim sana o belgeseli fakat ingilizce idi
 
Ne zaman ?? Tr olarak sivil havacilikta cok geri iken aya gitmeyi beklemiyorum ama amerikanin filmlerine de pek inanmiyorum zira o yillarda o teknoloji ile aya gitmek imkansizdi bence. Simdi ise cebimizdeki akilli telefoblar aya yuz kere gidip gelebilecek teknolojide bu yuzden utaniyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,725
Mesajlar
929,288
Kullanıcılar
452,445
Son üye
mutluneset

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst