400Khz lik osilatör

arkadaşlar merhabalar 400khz lik bir osilator yapmam gerekiyor. MAX038 i buldum ancak artık uretilmiyor ve çok pahalı onunla mı işe başlasam yoksa daha basit bişey önerirmisiniz? Aslında mumkunse frekansı 200khz ile 600khz arasında değiştirebilmek istiyorum ama olmassa 400khz sabit olsada olur.. yada hazır osilatör şemalarına nereden ulaşabilirim?

Son düzenleme:
sinus output istiyorum, yoksa kare dalga olsa pıc ile sorun yok ..

Son düzenleme:
Eyup çok teşekkur ederim , hocanın tekine soruyorum LC osilatör yap çok kolay diyor geçiyor.. bi kaç devre buldum bobin bile sardım çok ama okdr frekansa çıkamadım.. bu entegreyi piayasada bulurum umarım.. gerçi max038 ide buldum biraz pahalı ama napalım.. gelişmeleri yazarım. :)

Piyasada bulunan bir IC senin işini görür.Bobinle yapılan osilatörde iyi ekranlama yapmalısın harici etkenler osilatörünün frekansını değiştirir.Bu IC de değişken frekanslara ayarlanabiliyor.Ayrıca fonksiyon jeneratörü özelliği var.Ben yapmıştım fiyatı 10 lirayı geçmez herhalde.Kolaygelsin.

555CN timer oscilatör ile de yapabilirsin sanırım... R ve C değerleri ile oynayarak çok rahat 400KHz i bulabilirsiniz. Ama bu size kare dalga çıkışı vericektir .. Ne tür bi çıkış istiyorsunuz bilmiorum... Bununla ilgili bu site ihtiyacınızı görebilir...

LM555 Timer Circuits

Edit: Sinus output istediğinizi şimdi okudum ... bu site yine de başka arkadaşların işne yarayabilir.

arkadaşlar biraz önce işim bitti, XR2206 ile yaptım, 2 tane pot ile tum ayarlamalar yapılabiliyor. (Hz/fine tune)tek tuşla sinusten ucgene dondurebiliyorum ayrıca değişik bir outputtan kare dalga alabiliyorum. aralıgım ise 600Hz ile 3.48Mhz e kadar çıktım.
XR2206 gercekten kusursuz çalışıyor.. fiyatıda 6 ytl :)

merhaba onurkarakush arkadaş projenin tamamlanmasına sevindim :) bu tip osilatör yapacak arkadaşlara örnek teşkil edecektir.

onur bey merhaba. bende bu entegre ile uğraşıyorum şuan. kare çıkışında fall ve rise time çok yüksek siz bu duruma nasıl bir çözüm buldunuz. yardım edebilirseniz çok memnun olurum.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,719
Kullanıcılar
452,435
Son üye
Hilmi GÖKALP

Yeni konular

Geri