Haklısınız motor&tahrik oranı da çok önemli, step motorların devirlendikce aşırı tork kaybı da,Yukarda sorulmuş eksen motorların seçimi bir tezgah için bir çok momentin toplamıyla bulunur. Bunlar kesme momenti, hareketlenme momenti,sürtünme momentidir. Bunların hesaplanması gerekir.
Haklısınız motor&tahrik oranı da çok önemli, step motorların devirlendikce aşırı tork kaybı da,
benim gibi acemi makinacı için zor denklemler,
bunun yerine fiyat&fayda dengesini hesaplayıp kullanabileceğim en yüksek torklu motoru 12 N kullandım.
8,5 N ile 12N arasında 25-30 TL var 8,5 alacağıma 12 N alırım.
12 N'un bir büyüğü 21 N neredeyse 2 katı fiyatı,
Benimde bir sorum var mekanik bende idare eder de Elektronik yok. Şimdi bir cnc de otomasyon için tam olarak ne gerekiyor. Yani step motorlar bunların sürücüleri, kontrol ünitesi gibi başka neler var bunları öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.
atillaxx4 selamlar,
Merhaba,atillaxx4 selamlar,
Öncelikle kolay gelsin oldukça büyük boyutlu bir iş, cnc ler ile hobi olarak ilgiliyim ve forumu aylardır keyifle takip ediyorum, bu mesajda forumdaki ilk mesajım. Merak ettigim konu şu, okuduğum bazı bilgilerde, kaynaklı profil şaseler için ön gerilim alma yada gerilim giderme diye bir konu var, siz bu şase için böyle bir işlem yaptınızmı?
Teşekkürler
Sezayi Özel
Merhaba
Bir cnc de otomasyon için hangi parçalar gerekiyor ?
Mesela step yada servo motor ve sürücüleri
Kontrol paneli
Başka neler gerekiyor sadece otomasyon için yani