400x254 3 eksen cnc router yapmaya çalışıyorum...

Atilla selam
50 mt/dk hızı planladığınızı yazmışsınız.Bu çok yüksek bir hız bu sistemler için. Şunu gözden kaçırmayın step motorlarda devir arttıkça tork düşer. Step motorları mümkün olduğu kadar düşük devirlerde kullanmak daha sağlıklı oluyor. Ayrıca bahsettiğiniz hıza ulaşsanız bile bu sistemin durmasıda problem olacaktır.
 
Haklısınız, pratikle teori arasındaki fark makine somutlaştıkça derinleşiyor. 50 mt/dk şimdilik hayal. Yüksek hızlarda durma ve kalkmada makine şasesinde sallanma oluyor, zaten o hızlarda kesim yapmadığım, "rapid move" sallanması çok sorun olmuyor.Şuanda makinede basit işlerle denemeler yapyorum. Makine bir kaç gündür düzgün çalışıyordu. Bugün y exen motoru saçma bir şekilde %2 civarı fazla ilerliyor. Bir anlam veremedim, pinyon mu gevşedi diye düşünüp kafayı ileri geri salladım kıpırdamıyor.step motor tunningden ayarları değiştirdim, bir kaç ileri geri sonrası çok az kayma yaptı. (aslında yanlış. çünkü daha önceki ayarlarla milimetrik çalışıyordu)
 
Haklısınız, pratikle teori arasındaki fark makine somutlaştıkça derinleşiyor. 50 mt/dk şimdilik hayal. Yüksek hızlarda durma ve kalkmada makine şasesinde sallanma oluyor, zaten o hızlarda kesim yapmadığım, "rapid move" sallanması çok sorun olmuyor.Şuanda makinede basit işlerle denemeler yapyorum. Makine bir kaç gündür düzgün çalışıyordu. Bugün y exen motoru saçma bir şekilde %2 civarı fazla ilerliyor. Bir anlam veremedim, pinyon mu gevşedi diye düşünüp kafayı ileri geri salladım kıpırdamıyor.step motor tunningden ayarları değiştirdim, bir kaç ileri geri sonrası çok az kayma yaptı. (aslında yanlış. çünkü daha önceki ayarlarla milimetrik çalışıyordu)Aynı hesap, aynı sürücü x exeninde sıfır hata çalışıyor. Acaba sürücü yakınındaki güç kaynağından mı etkileniyor?
 
Problemi buldum hy68 in dandik eksen kartı arızalanmış. kartı değiştirdim sorun kalmadı.
 
IMAG0078.jpgVakum yönetimi için tablamı 6x4=24 parçaya ayırdım. Her bir bölümü ayrı vana ile kumanda edeceğim.
Gönül isterdi ki her bölüme selenoid vana koyup, parçaya göre otomatik açılıp kapansın. Neyse buna da şükür. Makinem beklediğimden daha iyi durumda, çalıştıkca çıkan aksaklıkları çözüyorum. Toz emme için de bir parça yaotım "dust shoe" Hortumlar ve fırça geldiğinde monte edeceğim.

[video=youtube;EawExGBZlCU]http://www.youtube.com/watch?v=EawExGBZlCU[/video]
[video=youtube;tPCP8p6h-lQ]http://www.youtube.com/watch?v=tPCP8p6h-lQ[/video]
 
Son düzenleme:
Emeğinize sağlık
Çok güzel görünüyor güle güle kullanın.
 
Maşallah sizin makina kendi kendini yapıyor.
Talaş çok hızlı uzaklaşıyor, üfleme mi var?
 
Alphacam programını her açıp kapattığımda z exeni yön değiştiriyor. Bunun bir çözümü var mı? Sürücüden mi kaynaklanıyor?
 
ellerinize sağlık gayet başarılı bir çalışma makinanızı istanbuldaysanız gelip görmeyi isterim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,961
Mesajlar
922,111
Kullanıcılar
451,155
Son üye
faruk_ustek

Yeni konular

Geri
Üst