@Bunalmis
Picproce sitesindeki (z) sen misin?
Eğer o kişi sen isen bazı şeyleri anlatmam gerekiyor.
Ben bir çok forumda bulundum. Picproje de de bulunmuş ve benim bazı mesajlarıma aşağılayıcı tavırlarla yaklaşanlar olduğunda küfürü basıp forumdan kendimi attırmıştım.
Eğer seninle de böyle bir diyaloğumuz olmuşsa bunu açıklığa kavuşturup, bilimsel gerçeklerin ispatlandığı durumlarda önceki kavgaların sona ermesi, haliyle yapılan savaşların bilim uğruna yapılmış olacağı ve savaşta yapılan her hatanın, daha doğrusu savaşın da bir hata olduğunu kabul etmemiz gerekmektedir.
Ben yıllarca bir kondansatörün aslında kondansatör olmadığını, her tip kondansatörün kendine özgü bir davranışı olduğunu, bu yüzden de bazı kondansatörlerin neden aşırı pahalı olduğunu, dile getirmiştim.
Bu konudaki en geçerli deneyi yapan arkadaşımız
@sasen1 olmuştur.
Bununla birlikte beni tanıyan birçok arkadaşım, benim bu gibi iddialarımın doğruluğunu zaten bizzat kendileri görmüşlerdir. Ancak çoğu arkadaşlarımın elinde mütekamil ölçüm aletleri bulunmadığı için, bunları ölçme şansına sahip değillerdir.
Bu konu başlığı içerisinde bulunan ve ilgili olan birkaç arkadaşım benim takipçilerimdir. Hatta SASEN beni neredeyse 10 yıldır takip etmektedir.
Bununla birlikte...
@Yunusgr
@serkan_48
@ozgurece35
Ve adını hatırlayamadığım bazı arkadaşlar da olabilir, uzun yıllara dayalı arkadaşlığımız ve dostluğumuz bulunmaktadır.
Zaten bu arkadaşlar olmasaydı bu forumda da olmayacaktım.
Özgür hariç tüm arkadaşlarımla reelde tanışıp böcüklü çay içmişliğimiz vardır. Picproje sitesinden de birkaç arkadaşla reelde tanışıp çay içmiştik.
Bu sebeple beni tanıyan ve ilgili olduğu konularda herhangi bir cihazı yapmak isteyen arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve başarılı olabilmesi için her türlü desteği veriyorum.
En son benzer bir tartışmayı da mekatronik forumunda yaşamıştım.
Belki bu forumda da bulunuyorsundur ve tartışmalarıma tanık olmuşsundur.
Benim için tek önemli mevzu yaşanılan tartışmaların bilimsel gerçeklerle ispata dayalı olabilmesidir. Bilimsel bir gerçeği iddia eden bir kişiye karşı, kişisel tavır alınırsa bu kabul edilemez bir durumdur.
Elbette ki tartışma olacaktır. Tartışma dışında sevilen arkadaşlara takılmalar ve şakalaşmalar da olacaktır.
Örneğin ben sevdiğim arkadaşlarımı KÖTEK'lerim.
Ama bunun için hiç bir arkadaşım üzülmemiştir.
Esas sorun bir konudaki iddianın ispata dayalı olduğu halde ispat etmeye çalışan bir arkadaşımızın aşağılanmasıdır..
Bu forumdaki bu anlatım, benim o forumdan uzaklaşma nedenim değildir.
Bir konudaki bir iddiayı PDF dosyası verilerine dayanarak öne sürdüğümde bana karşı alınan tavırlardır.
Bir PDF dökümanı ilgili firmaca hazırlanmışsa dökümandaki hiçbir bilgi yanıltıcı olamaz. Aksi takdirde çoğu ülkede dava konusudur.
Ve bu tür yaklaşımlara karşı o yaklaşımı sergileyen herhangi bir kişiye verilen sahte desteklerdir.
Örneğin ben Taydın ile bir tartışma yaşamışım, tartışmadaki teknik konu hakkında hiç bilgisi olmayan kişilerin bu kişiye verdikleri desteklerdir (Beğeni)
Senin bu konuya katılma sebebin DIN PPM i digital teknik ile yaparak, daha işlevsel bir cihaz yapmak ve bu cihazdan kazanç sağlayabilmek ise, seni desteklerim.
Ancak başka şeyler varsa bunu açıkça tartışmamız gerekmektedir.