Amator ledli gostergeyi profesyonel hale etirmek icin girise ya bir yukseltec ya da zayiflatici koyacagiz.
Uzun süre önce işyerine bu projenin üst seviye tasarımını yapmıştım.Analog devrede trimpotunuz sicaklikla deger degistirecek fakat MCU yazilimindaki K degeriniz sicakliktan hic etkilenmeyecek.
Bu durumda displayini istediğin gibi konfigure edebilirsin.Kullanmayi dusundugum display
Bu son derece kolay.Cozum olarak displeyin onune jelatin benzeri seffaf, sari ve kirmizi renklerer sahip incecik bir katman koymayi planliyorum. Boylece en bastaki ledler beyaz isildarken son taraftakiler sari ve kirmizi isildayacaklar.
Cahal civelek @BunalmisOrnegin her bir artim 3db yapilirsa -60dB olur ki bu 1mV gibi sorun cikaracak bir buyukluk.
Kimse sesi tam kisik bir amfide en dusuk ledlerin kendi kendine kirpismasini istemez.
En dusuk seviyeyi -40dB alirsak bu kez 10mV gibi bir sinyalle muhatap olacagiz demektir.
O zaman da en yuksek genlikli sinyalimiz 20dB olacaktir. Bu da 10V olacak.
Dolayisi ile logaritmik scalayi bozmak ya da led sayisini dusurmek gerekecek.
Karar veremedim.
Bu konularda ecik cahalım.3 er dB yi bir bolgeden sonra terk edip 1 er DB lik bolgelere gecersen zaten dedigim gibi logaritmik skalayi bozmus oluyorsun.
En dusuk seviyedeki ledin kirpismasini ben iyi biliyorum da ses tamamen kisikken ADC kaynakli gurultulerden olusacak led kirpismasini sen biliyormusun? (Sonucta bu uygulamada Audio ADC kullanmiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?