young_engineer ' Alıntı:merhaba arkadaşlar,
arkadaşlar bazı markalar önermişler ama ben şunu sormak istiyorum, şuan herhangi bir yerde çalışan 450 kw lenze - atv 71 gibi sürücülerden birisi ile ilgili referans verebilirler mi ?
cevabınıda ben vereyim, hayir. bu güç aralıgına çıktıgında karşında 2 marka kalır.
bu markalar ABB ve Siemens tir, sadece türkiye için degil, dünya içinde bu geçerlidir. her iki marka da büyük güçlerde çok iyi sonuçlar veriyor, istersen demir-çelik, kagıt, maden ocakları gibi agır sanayi sektörlerine bakın bu güçlerde bu 2 marka haricinde ürün bulmakta zorlanırsınız.
bu 2 marka arasından ise, abb nin acs 800 modelini tavsiye ederim, çunku bu model de dtc ( direk trok kontrol ) modu var, ve filtere ve şok bobini gibi unsurları standart oldugu için, artılarını sayabilirim
nado35 ' Alıntı:young_engineer ' Alıntı:merhaba arkadaşlar,
arkadaşlar bazı markalar önermişler ama ben şunu sormak istiyorum, şuan herhangi bir yerde çalışan 450 kw lenze - atv 71 gibi sürücülerden birisi ile ilgili referans verebilirler mi ?
cevabınıda ben vereyim, hayir. bu güç aralıgına çıktıgında karşında 2 marka kalır.
bu markalar ABB ve Siemens tir, sadece türkiye için degil, dünya içinde bu geçerlidir. her iki marka da büyük güçlerde çok iyi sonuçlar veriyor, istersen demir-çelik, kagıt, maden ocakları gibi agır sanayi sektörlerine bakın bu güçlerde bu 2 marka haricinde ürün bulmakta zorlanırsınız.
bu 2 marka arasından ise, abb nin acs 800 modelini tavsiye ederim, çunku bu model de dtc ( direk trok kontrol ) modu var, ve filtere ve şok bobini gibi unsurları standart oldugu için, artılarını sayabilirim
450 kw vs..... bÜyÜk gÜÇler abb de fİyat olarak ve harmonİk İndİrgeme olarak ayrica teknİk servİs desteĞİ olarak Çok hizli olduĞu sÖylenemez kisaca 6-8 hafta yanİ fabrİka 4 ay yatsin sonra abb dekİ servİscİ arkadaŞ ( lar ÇoĞulu kullanmiyorum ÇÜnkÜ 1 kİŞİ tÜrkİyede) gelecekte sÜrÜcÜye bakacak yerİnde devreye alacak nereden bakarsaniz bakin 5 ay buda yarim sezon .... Üstelİk parÇalari 2000 eurodan baŞlayip artarak gİdİyor. makrolar desenİz 3000- 10000 euro arasinda. bİlgİsayar programida 3000 euro. siemensten hİÇ sÖz etmİyorum ÇÜnkÜ sÜrÜcÜ ariza yaptiĞinda sÜrÜcÜyÜ aliyorlar yerİne yenİsİnİ satiyorlar durum bu. ama Şİmdİ sİze bahsedeceĞİm vacon sÜrÜcÜ bu konularda 1 numara 7/24 servİs desteĞİ ayrica exchange ÜrÜn desteĞİ yanİ sÜrÜcÜnÜz ariza yapsa bİle yenİsİnİ verİp arizaliyi tamİr edene kadar bedava kullanmanizi saĞliyorlar . Üstelİk parÇalar gayet ucuz. yazilimlar Ücretsİz. ayrica vacon partnerİ olan bİr destekÇİ var konsİs otomasyon İzmİr bÖlgesİnde demİr Çelİk fabrİkalarinda 2400 kw lik uygulamasi mevcut.
nado35 ' Alıntı:sayın KONTEK çalışanı arkadaşım ( her ne kadar kontekçiyim diye açıkça yazmadıysan da bu çok açık) belirttğin servis noktaları kontek bayisi olan noktalardır. Servis konusunda her bölgede bir servis elemanı bulundurmak yaygın servis ağınızın olduğunu göstermez aynı anda 5 ABB sürücü arıza yaptığında ne olacak tahmin edemiyorum. Vacon Hız kontrol cihazına 2. sınıf bir cihaz muamelesi yapmanızı yanlış buluyorum. Bakım sorumlusu olarak çalıştığım firmada vacon hız kontrol cihazları kullanıyorum 15 yıldır hiç bir arıza ile karşılaşmadım. eski serileri bile halen işletmede çalışmakta. Modernizasyona gittiğimde benim için fiyat- servis hizmeti 7/24 olmak koşulu ile (yani cihazım arızalandığında servis yetkilisini aradığımda en kısa sürede benim işletmeme gelecek cihaz tamir olmuyorsa yenisini takıp benim işletmemi durdurmayacak) -ücretsiz devreye alma ve referans çok büyük önem teşkil eder. Bu anlamda Vacon ihtiyacı net karşılıyor ürün yelpazesini incelemende fayda var. Konsis otomasyondan yıllardır hizmet alıyorum. Deneyimli kadrosu ve hızlı çözümleriyle her zaman taleplerimi karşıladılar.Tekrar belirtiyorum VACON ac hız kontrol cihazlarının teknik özelliklerini incelemeni öneririm. Stok problemide yaşamıyorlar cihaz satın almak istediğimde stoktan derhal teslim veriyorlar.
young_engineer ' Alıntı:nado35 ' Alıntı:sayın KONTEK çalışanı arkadaşım ( her ne kadar kontekçiyim diye açıkça yazmadıysan da bu çok açık) belirttğin servis noktaları kontek bayisi olan noktalardır. Servis konusunda her bölgede bir servis elemanı bulundurmak yaygın servis ağınızın olduğunu göstermez aynı anda 5 ABB sürücü arıza yaptığında ne olacak tahmin edemiyorum. Vacon Hız kontrol cihazına 2. sınıf bir cihaz muamelesi yapmanızı yanlış buluyorum. Bakım sorumlusu olarak çalıştığım firmada vacon hız kontrol cihazları kullanıyorum 15 yıldır hiç bir arıza ile karşılaşmadım. eski serileri bile halen işletmede çalışmakta. Modernizasyona gittiğimde benim için fiyat- servis hizmeti 7/24 olmak koşulu ile (yani cihazım arızalandığında servis yetkilisini aradığımda en kısa sürede benim işletmeme gelecek cihaz tamir olmuyorsa yenisini takıp benim işletmemi durdurmayacak) -ücretsiz devreye alma ve referans çok büyük önem teşkil eder. Bu anlamda Vacon ihtiyacı net karşılıyor ürün yelpazesini incelemende fayda var. Konsis otomasyondan yıllardır hizmet alıyorum. Deneyimli kadrosu ve hızlı çözümleriyle her zaman taleplerimi karşıladılar.Tekrar belirtiyorum VACON ac hız kontrol cihazlarının teknik özelliklerini incelemeni öneririm. Stok problemide yaşamıyorlar cihaz satın almak istediğimde stoktan derhal teslim veriyorlar.
Vacon hız kontrol cihazlarını inceledim , Konsis i de biliyorum. ABB cihazları ve Kontek i de tanıyor ve bliyorum.
Sana olan sorularıma cevap vermemişin.
Konsis Kimdir, daha geçen yılın başına kadar hangi marka ile çalışıyordu ?
Bu çalıştıgı markayı neden buraktı, buraktırıldı, ... ?
Bir soru daha eklemek istiyorum. 15 yıldır Vacon kullanıyorsun ya, Vacon un geçmişi kaç yıldır ???? Turkiye ye ne zaman girmiştir.???
Ne konsis i ne de Vacon u kuçumsemiyorum, boyle bir şeyi de yapmam ama şu da bir gerçek ki ABB bu anlamda Siemens ile birlikte dunya devidir.
Sadece bir kaç gerçegi gostermek istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?