5,5 kW ylıdız üçgen arızası

canuli

Üye
Katılım
15 Mar 2007
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Rize
meraba arkadaşlar. altından çıkamadığım değişik bir arızayı size danışmak istiyorum. elimde 5,5 kW bir motor var. sargıdan yeni geldi. fan motoru olduğu için yıldız üçgen bağlı. yıldızda normal çalışıyor üçgene geçerken üçgen ve köprü kontaktörünün kontakları yapışıyor. aynı şaltere aynı güçte başka motor bağlıyorum herşey normal. motoru direk üçgenle çalıştırıyorum çalışıyor, çektiği akım gayet normal. ama yıdız üçgen bağladığımda kontaklar yapışıyor. acaba arıza ne olabilir. ilginize şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hayır şalter pako deyill kontaktörlerle yaptığımm şalter.
benim anlamadığımm aynı fandann bitane daha var onu bağlayınca herşey normal.
 
kontaktörlerle yaptığım şalter ne demek?
direk üçgen çalışıyor problem yok diyorsanız diyorsanız
kumanda devresinde yıldızdan üçgene geçiş zaman rölesiyle gerçekleşiyorsa ----- y-ü role takmanızı tavsiye ederim bu röleyle saniyenin 20\1 i kadar bi gecikme sağlıyacaktır size .
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    31.1 KB · Görüntüleme: 59
sargıdan geldi ise sargıları kontrol et.u-z v-x w-y karşılıklı olmalı.
U V W
Z X Y
 
sargıdan geldi ise sargıları kontrol et.u-z v-x w-y karşılıklı olmalı.
U V W
Z X Y
arkadaşıma katılıyorum aynı sorun bizim fabrikadada oldu sarımdan yenigelen moturu denemek istedik yıldızdan üçgene geçince sigorta attırıyordu
sana tavsiyem moturun sargılarını kontrol et sarım esnasında u-v-w ; x-y-z sıramasını dogru yapmadıklarından kaynaklanıror
 
Sarımdan gelen motorun uçlarını sarım yapan kişi klemense çıkarmış olması gerekir.dalgınlığa gelip karışmış olabilir
 
arkadaşlar teşekkür ederim. ama anlamadığım nokta sargı uçları karışmış olsa motoru üçgende çalıştırdığım zaman motor 2 faza kalmayacakmı. kontaktörün üzerinden yıldız köprülerini çıkarıyorum direk üçgende çalışıyor. diyelimki panoda arıza var, aynı panoya aynı güçte başka motor bağlıyorum hemde yükte sorunsuz çalışıyor. bitürlü anlayamadım arızanın ne olduğunu.
 
kontaktörlerin kontakları yapıştığı anda sigorta atıyormu?
 
evet kontaklar yapıştığı anda sigortaları attırıyor. zaten yıldız ve üçgen kontaktörünün kontağı aynı anda yapışıyor ve fazları kısadevre ediyor. ana kontaktör yapışmıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst