İşletme topraklaması trafo direğinden yirmi metre uzağa 1*50 nyy veya 1*70 nayy eşdeğeride olabilir yapılmalıdır. Bunun nedeni panonuzdaki işletme cihazlarınız sayaç akım trafosu kontaktör röle vs vs gibi elektriksel aletlerin herhangibir yüksek gerilim temasında oluşan adım geriliminde korunması içindir. Tarlanın topraklama iletkenliğinin düşük olması nedeniylede trafo direğinde olabilecek ve 20 kv a kadar çıkabilen faz toprak voltajı yirmi metre uzaktaki işletme topraklamanıza gelinceye kadar sıfır volta düştüğü kabul edilir. Yani durgun bir suya taş atınca oluşan dalgacıklar gibi adım gerilimini tasavvur edebilirsiniz. Oluşan dalgacıklar taşın düştüğü noktadan uzaklaştıkça sönümlenir. Adım gerilimide böyle bir şeydir. Yani demem oki siz kopan 5-6 metreden yeniden işletme topraklaması yapsanız belkide 20.000 volt luk adım gerilimine maruz kalmayacak fakat yinede işletme cihazlarınız için tehlikeli bir gerilim seviyesine maruz kalabilir. Bundan dolayı siz siz olun bu işletme nötrünü en az yirmi metre uzağa kopan yerden kepçeyle bir metre derinliğinde bir kanalla tekrar yapın. Adım gerilimi çok çok tehlikelidir. Hem canlılar için hemde işletme cihazlarınız için.