Standart asenkron motoru sürekli 100Hz'de çalıştırırsanız başta rulmanlar olmak üzere mekanik sorunlarla karşılaşırsınız. Tekstil sektöründe 400Hz'e kadar çalışan motorlar var, ama bunlar özel motorlar. Örnek:
elektrıkte ıddıalı değılım ama yuksek hızlara motor çıkmaz hele ıkı katına benım bıldığım sargıların olduğu saclar var bunlar gaus cinsı hesabı var mesela 10 000-- 12000 gause gıbı bu özellık bobınlerdekı elektromanyetık zamanını belırlıyor yanlışım olabılırbıldığım bu
Sn. tekin126 inanın sizin dediğinizden de ben pek anlamam ama anlatmak istediğim şu ben bu şekilde çalışan bir çok makina biliyorum...
mesela geçen yaz da bir kozmetik sektöründen bir müşterim konveyör yaptırmış motora yavaşlaması için redüktör takmışlar bu seferde inverterden arttırdılar ve bant şu an 110 hz de çalışmakata yaklaşık 1 yıldır... henüz bir sorun yok.
başarılı çalışmalar....
peki dedığınız doğru madem neden yuksek devırlerde çalışan motorlar için özel sargı sarılıyor veya şoyle dıyelım 3 fazlı motorlarda 2600 devır veya 3600 devir bunu sargıları değıştırerek 7000-8000 devire çıkması lazım ama ben gormedım 3 fazlı motorlarda 7000-8000 devır dedığınız kollektor sargılı motor dersenız olur 110 hz dahada yuksek frakanslarda çalışır mantıklı kı zaten var 30 000 devirlı motorlar var
PEKİ ARKADAŞLAR MOTOR ETİKET DEĞERİ OLAN 50Hz' i İNVERTER MOTOR PARAMETRELERİNDE ÇALIŞMASINI İSTEDİĞİMİZ FRAKANSIMI GİRMEMİZ GEREKİYOR.BEN ABB İNVERTERİNDE DENEDİM HATA VERDİ SEBEBİ NE OLABİLİR?
İNVERDER ABB ACS550